Ανοίγει θέμα μουφτήδων στη Θράκη

Κατατέθηκε τροπολογία για συνταξιοδότησή τους λόγω ηλικίας

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2018 15:31

ΑΘΗΝΑ
Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η υποχρεωτική συνταξιοδότηση μουφτήδων, ή τοποτηρητών μουφτήδων με τη συμπλήρωση του 67ού έτους της ηλικίας τους κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία αφορά στη συνταξιοδότηση των δύο νόμιμων μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής καθώς ο μουφτής Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλή και ο μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου με βάση την τροπολογία θα συνταξιοδοτηθούν δεδομένου ότι ο Μέτσο Τζεμαλή είναι 81 και ο Μεχμέτ Σινίκογλου 78 ετών και έτσι το όριο των 67 ετών καλύπτεται.
Υπενθυμίζεται ότι ο μουφτής Ξάνθης έχει ήδη αρνηθεί να παραιτηθεί μία φορά (η θητεία του λήγει το 2022), γεγονός που πρακτικά ανέβαλε την κυβερνητική πίεση και προς τον μουφτή Κομοτηνής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία αυτή για τη συνταξιοδότηση των δύο συγκεκριμένων, νόμιμων και διορισμένων από το ελληνικό κράτος μουφτήδων μπορει να ανοίξει, σύμφωνα με ορισμένους κύκλους, μια συζήτηση όσον αφορά τον διορισμό ή μη των μουφτήδων και την εκλογή τους όπως ζητεί ο Ερντογάν συζήτηση η οποία θα έχει αβέβαιη κατάληξη.
Ωστόσο, το ζήτημα είναι πολύ πιο περίπλοκο, καθώς πιθανή συνταξιοδότηση των δύο συγκεκριμένων, νόμιμων και διορισμένων από το ελληνικό κράτος μουφτήδων θα ανοίξει, σύμφωνα με ορισμένους κύκλους, μια συζήτηση η οποία θα έχει αβέβαιη κατάληξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass