Καμμένος: Θα ρίξω την κυβέρνηση για το Σκοπιανό

* Με εντολή Ερντογάν, λέει, η ενέδρα στους 2 Ελληνες στρατιωτικούς

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2018 15:42

ΑΘΗΝΑ

Για τη συμφωνία με τα Σκόπια που μπορεί ακόμα και να ρίξει την κυβέρνηση, για τις φωτιές στο Μάτι, αλλά και για τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς μίλησε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Στραβελάκη, υποστήριξε ότι τη σύλληψη των 2 Ελλήνων στρατιωτικών την είχε οργανώσει ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Το προσχεδίασε ο Ερντογάν. Ήθελε να συλληφθούν για να έχει ομήρους και να πάει τελικά στη συναλλαγή για τους 8». Είχε οργανώσει τη σύλληψή τους καιρό πριν», τόνισε.

Παράλληλα υποστήριξε πως θα ρίξει την κυβέρνηση αν έρθει στη Βουλή η συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων.

«Αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα πάω στον Παυλόπουλο, θα αποσύρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση πριν γίνει η ψηφοφορία και θα προκαλέσω άμεσα εκλογές», είπε ο Πάνος Καμμένος, και μάλιστα πρόσθεσε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία - «ποια εξάντληση τετραετίας;», είπε χαρακτηριστικά.

Εξέθεσαν τον Τσίπρα

Ο κ. Καμμένος, αναφερόμενος στην περίφημη σύσκεψη το βράδυ που είχε καταστραφεί από τη φονική πυρκαγιά το Μάτι, είπε πως κακώς μπήκαν οι κάμερες μέσα, γιατί εξέθεσαν τον Τσίπρα. «Εξέθεσαν τον Τσίπρα, κακώς μπήκε η κάμερα στην ενημέρωση της μοιραίας Δευτέρας, του έδωσαν λάθος πληροφορίες».

Παράλληλα, απαντώντας για τη στάση του απέναντι στους πυρόπληκτους όταν πήγε στο Μάτι, είπε πως θα ήταν η ίδια: «Αυθαίρετα κτίσματα είδα και αυτό είπα».

ΛΑΕ: Έκθετος ο Καμμένος

Την παραίτηση του υπουργού Άμυνας ζητά η Λαϊκή Ενότητα.

Όπως αναφέρει, οι δηλώσεις του, για τη σύλληψη των 2 στρατιωτικών  «προκαλούν πελώρια και ποικίλα ερωτηματικά, ενώ χρεώνουν τον ίδιο με βαρύτατες ευθύνες και εκθέτουν συνολικά την κυβέρνηση».

Το πρώτο ερώτημα που θέτει η ΛΑΕ είναι το πότε ο υπουργός Άμυνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ετοιμασμένη, με εντολή Ερντογάν.

«Το δεύτερο ερώτημα είναι, πώς είναι δυνατόν να παραμένει στη θέση της και να μην έχει παραιτηθεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, όταν μπορεί, με εντολή άνωθεν, ο στρατός της γείτονος να απαγάγει προσχεδιασμένα και να κρατά ομήρους επί πέντε μήνες δύο στρατιωτικούς μας;

Το τρίτο ερώτημα, είναι, μετά τέτοιου βαρύτατου χαρακτήρα «αποκαλύψεις» για ενέργειες σε βάρος των δύο στρατιωτικών μας και της χώρας μας, οι οποίες με τόση βεβαιότητα εκστομίζονται από τα πιο επίσημα χείλη του Υπουργού Άμυνας, σε ποιες ενέργειες και πρωτοβουλίες προτίθεται να προβεί η ελληνική κυβέρνηση για να αντιδράσει;» προσθέτει η ΛΑΕ και καταλήγει:

«Ο Πάνος Καμμένος οφείλει να καταλάβει πως είναι Υπ. Άμυνας της χώρας και όχι σχολιαστής που περιγράφει απλώς καταστάσεις και παραθέτει συμπεράσματα. Μετά και απ’ αυτές τις δηλώσεις, είναι βαρύτατα εκτεθειμένος και πρέπει να παραιτηθεί αμέσως».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass