Ν.Δ.: Καταστροφική η πορεία του ασφαλιστικού επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2018 15:27

ΑΘΗΝΑ
«Η κ. Αχτσιόγλου απέφυγε σήμερα για άλλη μία φορά να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφική πορεία του ασφαλιστικού επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, για την εξειδίκευση ασφαλιστικών ελαφρύνσεων για 250.000 μη μισθωτούς.

Μέσω του αρμόδιου τομεάρχη της, Γιάννη Βρούτση, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για κυβερνητικό «έλλειμμα πολιτικής, περίσσευμα θράσους» και μιλά για «πορεία η οποία οδήγησε σε:
- 21 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών.
- 1,9 εκατ. νυν συνταξιούχους σε απόλυτη αβεβαιότητα για το αν θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις τους.
- 35% μειώσεις στις κύριες συντάξεις και 45% στις επικουρικές για τους νέους συνταξιούχους.
«Αντί να απολογηθεί για όλα αυτά, η υπουργός Εργασίας, κατά την προσφιλή της τακτική, προτίμησε να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία, διαστρεβλώνοντας το σχέδιό της για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού» υποστηρίζει ο κ. Βρούτσης.
Όπως σημειώνει, «χρειάστηκαν τριάμισι χρόνια για να αντιληφθεί η κυβέρνηση το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε συνταξιούχους και εργαζομένους ο νόμος Κατρούγκαλου, προαναγγέλοντας την αναθεώρηση ορισμένων πτυχών του. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να περιμένει τίποτε από αυτή την κυβέρνηση.
Η μόνη υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει είναι να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατόν» αναφέρει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
Για μισόλογα και ασάφιες στο θέμα των συντάξεων κατηγορεί τον πρωθυπουργό η Νέα Δημοκρατία. Τον καλεί δε να ζητήσει συγγνώμη από 1,5 εκατ. συνταξιούχους για τα όσα ανέφερε στη ΔΕΘ.
«Ο κ. Τσίπρας άφησε και πάλι μισόλογα για το αν θα κόψει τις συντάξεις που ο ίδιος ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε.  
Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις» σχολίαζει το γραφείο Τύπου της Ν.Δ.  
«Μέχρι να πάρει το πράσινο φως -όπως του ευχόμαστε- ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό» συμπληρώνει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass