Υπό διάλυση η Κ.Ο. της Ενωσης Κεντρώων

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΩΚΑΣ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2018 16:04

ΑΘΗΝΑ
Εξελίξεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, η οποία όπως όλα δείχνουν οδηγείται σε διάλυση.

Συγκεκριμένα, αν ο Αριστείδης Φωκάς κάνει πράξη την προαναγγελία της ανεξαρτητοποίησής του και καταθέσει τη σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, τότε η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων θα μείνει με 5 βουλευτές. Ωστόσο, εκτός κόμματος φαίνεται ότι οδεύει και ο Γιάννης Σαρίδης, σύμφωνα με πηγές του in.gr. Σε αυτήν την περίπτωση, η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων θα μείνει με τέσσερις βουλευτές: Βασίλη Λεβέντη, Μάριο Γεωργιάδη, Δημήτρη Καβαδέλλα και Αναστάσιο Μεγαλομύστακα. Αυτό σημαίνει ότι η ΚΟ του κόμματος θα πέσει κάτω από το πλαφόν των 5 βουλευτών που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για να νοείται Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος. Αν συνεπώς η Ένωση Κεντρώων μείνει με λιγότερους από 5 βουλευτές, οι βουλευτές που της απομένουν θεωρούνται ανεξάρτητοι και η Ένωση Κεντρώων χάνει δικαιώματα εκπροσώπησής της ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως για παράδειγμα στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών.

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Χθες έγινε θυελλώδης συνεδρίαση της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων, από την οποία αποχώρησαν οι κ. Φωκάς και Σαρίδης. Ο κ. Φωκάς μετά τη συνεδρίαση δήλωσε στο Βεργίνα TV ότι πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί και θα το ανακοινώσει σήμερα.
Με τη λιτή αλλά κατηγορηματική δήλωση «εγώ δεν ζητάω συγγνώμη» αποχώρησε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γ. Σαρίδης, ο οποίος προϊδεάζει για αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς δεν φαίνεται να εκτονώνεται η ένταση που έχει προκύψει στο εσωτερικό του κόμματος.
Μάλιστα, ο ίδιος χθες αρνήθηκε να παραδώσει την βουλευτική έδρα όπως του ζητήθηκε. Σημειώνεται πως η ένταση δημιουργήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες του ετέρου βουλευτή Δ. Καβαδέλλα γιατί του ζητήθηκε να πληρώσει εισιτήριο εισόδου στην ΔΕΘ, και τις επικρίσεις Σαρίδη σε βάρος του βουλευτή για τη στάση αυτή.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φωκάς είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα όταν ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο με τον ίδιο να φωνάζει υβριστικά συνθήματα κατά του κοινοβουλίου σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε εκφράσει ομόφωνα την αποδοκιμασία της στο γεγονός αλλά έλαβε υπόψη τη συγγνώμη που ζήτησε ο βουλευτής και δεν του επιβλήθηκε μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.
Πληροφορίες θέλουν τον κ. Φωκά να είναι σε συζητήσεις με τη ΝΔ προκειμένου να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές. Μετά το πέρας της χθεσινής διαβούλευσης, η Ένωση Κεντρώων έβγαλε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει:
«Η Ένωση Κεντρώων δεν κινδυνεύει, ο λαός να είναι ήσυχος, σύντομα τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές και θα πρόκειται για μια μεγάλη νέα νίκη της Ένωσης Κεντρώων».

«ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ»
«Σχέδιο ανωμαλίας είναι σε εξέλιξη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπογραμμίζοντας παράλληλα «εγώ θα κάνω το παν να κρατηθεί η [κοινοβουλευτική] ομάδα» και «αφήνω την Ένωση Κεντρώων στα χεριά του λαού και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, που της έδωσε 7%».
Συμπλήρωσε πως «είναι το μόνο κόμμα που παρουσιάζει στις δημοσκοπήσεις κάποια αντοχή» και σε αυτό απέδωσε το ότι «άρχισε να φεύγει ένας-ένας, διότι πιστεύω είναι κύμα αποστασίας», ενώ σημείωσε «εγώ δεν έβαλα ανθρώπους με ιστορία».
Ερωτηθείς γιατί συμβαίνει αυτό, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι «ο χώρος του Κέντρου είναι η πολύφερνη νύφη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass