Μειώσεις στη συμμετοχή στα φάρμακα

ΞΑΝΘΟΣ: ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2018 16:06

ΑΘΗΝΑ
Εκπτώσεις στη συμμετοχή των πολιτών στα φάρμακα με βάση εισοδηματικά κριτήρια αλλά και τη σοβαρότητα των ασθενειών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας χθες το πρωί στην επιτροπή της Βουλής για την πολιτική του φαρμάκου.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι ήδη ο σχετικός διάλογος με τη φαρμακοβιομηχανία έχει αρχίσει. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως με δεδομένο πως όποια ελάφρυνση υπάρξει στη συμμετοχή του πολίτη στο κόστος θα  έχει δημοσιονομική επίπτωση και θα επιβαρύνει αναγκαστικά είτε το κράτος, είτε τους άλλους εμπλεκόμενους στην αγορά φαρμάκου, τα βήματα πρέπει να γίνουν με πολύ μετρημένο τρόπο καθώς δεν υπάρχουν ιδανικές και δημοσιονομικά ουδέτερες λύσεις. «Η  ιδέα μας, είναι να μπουν εισοδηματικά κριτήρια και να καθοριστούν οι ανάγκες με βάση τη χρονιότητα και τη σοβαρότητα κάθε νόσου ώστε να έχουν αισθητή ελάφρυνση στο κόστος. Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται και  δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα. Ξεκινήσαμε τον  διάλογο με φαρμακοβιομηχανία. Το μέτρο θα αντιμετωπίσει τις ανάγκες κυρίως των συνταξιούχων» είπε ο κ. Ξανθός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass