Δύσκολες οι αλλαγές μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Εκτιμήσεις Μητσοτάκη σε κλειστή σύσκεψη γαλάζιων Τομεαρχών

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2018 15:23

ΑΘΗΝΑ
Τα συνεχή τετελεσμένα που δημιουργούν η συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό και οι εξελίξεις στη γείτονα χώρα, επισήμανε κατά την κλειστή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι, το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ και η συνταγματική αλλαγή που έχει δρομολογηθεί για τη συνέχεια, καθιστούν πολύ δύσκολη την ανατροπή των δεδομένων.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπογράμμισε ότι η ΝΔ ζητά εκλογές πριν την αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ καθώς μετά θα είναι δύσκολο να γίνουν εκ νέου αλλαγές, υπονοώντας ότι αυτό είναι το ισχυρότερο τετελεσμένο πριν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία και θα πρέπει, μέσω των εκλογών, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για ένα τόσο ευαίσθητο εθνικό θέμα, στο οποίο η κυβέρνηση παραχωρεί τη Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια.
Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε προβλέψει ότι στο δημοψήφισμα θα επικρατήσει το Ναι. Μάλιστα επισήμανε και μια ακόμα επίπτωση της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση. Εάν κυρωθεί και αποκτήσουν Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, θα μπορούν και οι εδώ διαμένοντες από τα Σκόπια να συστήσουν επιχειρηματικούς και πολιτιστικούς ομίλους ως Μακεδονία.
Όσον αφορά στη στάση του Πάνου Καμμένου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι, πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής για τον κυβερνητικό εταίρο. Μάλιστα στη συζήτηση που έγινε για αποχώρηση ή μη από την κυβέρνηση των ΑΝΕΛ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι στο τραπέζι καθώς μετά τις 17 Δεκεμβρίου –οπότε και συμπληρώνεται ένα εξάμηνο από τον Ιούνιο- η ΝΔ μπορεί εκ νέου να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι από την αρχή είχε δηλώσει πως δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.
Παράλληλα, με μελανά χρώματα περιέγραψε την επικαιρότητα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη σύσκεψη.
Ξεκίνησε με αναφορά στην «άθλια και ντροπιαστική πραγματικότητα της Μόριας», όπως τη χαρακτήρισε, για να προσθέσει ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ελέγχου».
ΜΑΞΙΜΟΥ: ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ
«Το βασικό πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι πλέον δεν πιστεύει κανείς την καταστροφολογία του. Είναι ότι την πιστεύει ο ίδιος» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει:
«Σήμερα, όμως, ξεπέρασε τον εαυτό του. Μετά από ένα εικοσάλεπτο λογύδριο καταστροφής, ο κ. Μητσοτάκης είπε επί λέξει: «Δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν χαρίζουμε τίποτα».
Στη συνέχεια, το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να προσέχει τι ξεστομίζει γιατί εάν μαζευτούν όσοι περιμένουν τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, του Κήρυκα Χανίων, των offshore, της Novartis και όλων των άλλων σκανδάλων της, θα κλείσει για έναν μήνα η Πειραιώς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass