«Δυστυχώς τη χώρα κυβερνούν τα λιβεριανά funds»

Λαφαζάνης: Πολιτική η δίωξη μου

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 16:12

ΑΘΗΝΑ
Δυναμική χαρακτηρίζει η ΛΑΕ τη συγκέντρωση για τη δημοκρατία και την ανατροπή που εξελίχθηκε χθες το μεσημέρι, παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του δικηγόρου του και στελέχους της ΛΑ.Ε Σαράντου Θεοδωρόπουλου έξω από το Ειρηνοδικείο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Παναγ. Λαφαζάνης είχε κληθεί από τις δικαστικές αρχές να απολογηθεί μετά από μήνυση του fund Palace International & Tristar SA, «με έδρα, άκουσον – άκουσον, τη Μονρόβια της Λιβερίας».
Ο Παν. Λαφαζάνης μιλώντας στη συγκέντρωση τόνισε μεταξύ άλλων: «…Φυσικά και δεν παρουσιάστηκα στην πταισματοδίκη. Δεν αναγνωρίζω τις κατηγορίες τους και τόνισα με πολιτική δήλωση που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου ότι χαρακτηρίζω τις κατηγορίες πολιτική δίωξη, μια δίωξη η οποία έχει πολιτικά «ελατήρια» και πολιτικές σκοπιμότητες.
Η πολιτική δίωξη αποσκοπεί στο να πλήξει ένα ολόκληρο κίνημα κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας που αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα.
Και αυτή η δίωξη είναι η δεύτερη σε λίγο διάστημα. Όπως έχετε πληροφορηθεί η πρώτη εκπορεύτηκε απευθείας από το αμαρτωλό Τμήμα Προστασίας της Δημοκρατίας και του Κράτους. Ποιου κράτους; Της γερμανοαμερικονακρατίας. Και ποιας δημοκρατίας; Αυτής που έκανε το όχι, ναι. Η πρώτη λοιπόν δίωξη εκπορεύτηκε από αυτό το αμαρτωλό τμήμα, με κάλυψη και καθοδήγηση της κυβέρνησης.
Η δεύτερη δίωξη τώρα, άκουσον άκουσον, προέρχεται από fund, από κερδοσκοπικά κεφάλαια, το οποίο έχει την έδρα του στη Μονρόβια της Λιβερίας. Αυτής της χώρας  φορολογικού παραδείσου και της σημαίας ευκαιρίας, της  χώρας όπου γίνεται σε σημαντικό βαθμό το πλύσιμο του «μαύρου» χρήματος ανά τον κόσμο. Από αυτό το fund λοιπόν προέρχεται και η δεύτερη μήνυση, η οποία δυστυχώς με το ιδιώνυμο της κυβέρνησης και του κυρίου Κοντονή, έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη από τον εισαγγελέα.
Παρ’ όλο που το υποτιθέμενο αδίκημα που έχω διαπράξει, είχε τελεστεί πριν ψηφιστεί το ιδιώνυμο. Αυτές είναι οι αυθαιρεσίες  και οι ακροβατισμοί μιας Δικαιοσύνης η οποία δεν θέλει να υπηρετήσει το δημόσιο και το λαϊκό συμφέρον. Δυστυχώς τη χώρα κυβερνούν τα λιβεριανά funds, κυβερνούν οι τραπεζίτες, κυβερνούν οι πιστωτές. Και κυβερνούν μέσω υπαλλήλων του κατεστημένου, οι οποίοι εφαρμόζουν τους καταστροφικούς σχεδιασμούς τους, οι οποίοι οδηγούν τη χώρα στην άβυσσο και τους νέους στην ξενιτιά.
Εμείς απευθυνόμαστε αυτή την ώρα και στον κύριο εισαγγελέα και στη δικαιοσύνη και τους λέμε, αντί να διώκουν εμάς, να προωθήσουν τις μηνύσεις που έχουμε κάνει τεκμηριωμένα για μεγάλα κακουργήματα και εγκλήματα που έχουν τελεστεί στη χώρα.
Στη συνέχεια μίλησε ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, συνήγορος του Παν. Λαφαζάνη και στέλεχος της ΛΑ.Ε, ο οποίος διάβασε την πολιτική δήλωση που κατέθεσε στην Πταισματοδίκη.
Στη συνέχεια ο Δ. Στρατούλης διάβασε μήνυμα αλληλεγγύης στον Παν. Λαφαζάνη και τους διωκόμενους αγωνιστές από τον μεγάλο αντιστασιακό και αγωνιστή Μανώλη Γλέζο, ενώ ο Θαν. Πετράκος διάβασε μήνυμα συμπαράστασης από τους Κ. Λαπαβίτσα και Στ. Κουβελάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass