ΣΤΑΘΑΚΗΣ:

Οποιος καταψηφίζει, παραιτείται

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2015 8:17

 

ΑΘΗΝΑ

"Η συμφωνία πρέπει να κλείσει. Όταν καταψηφίζει ένας υπουργός στέλνει και την παραίτησή του" είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις περί παράλληλου νομίσματος, ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε πως πρόκειται για "μία θεμελιακή ιδέα εντελώς παραπλανητική" και πως "την τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε παράλληλο νόμισμα ήταν το 1945 και διεθνώς ανήκει στον 19ο αιώνα".

"Ας σοβαρευτούμε. Στο σύγχρονο κόσμο δεν υπάρχει καμία έννοια παράλληλου νομίσματος, μπορεί να έχεις μόνο τοπικά δίκτυα με παράλληλο νόμισμα, όχι περιφερειακά" τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως "στο οικονομικό επιτελείο εγώ δεν είδα ποτέ κανένα πόρισμα" για IOU.

Άσκησε, εμμέσως, κριτική στους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου η κυβέρνηση συμφώνησε χωρίς να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή της.

Όσον αφορά στο θέμα πρόωρων εκλογών, ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς μπορεί να ανοίξει αυτή η συζήτηση.

Στην ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες, επανέλαβε πως αυτό θα συμβεί μόλις αποκατασταθεί η χρηματοδότηση μέσω ELA και αυτό θα γίνει όταν η ΕΚΤ θεωρήσει ότι η συμφωνία με τους θεσμούς είναι ορατή.

Ωστόσο, το άνοιγμα των τραπεζών δεν σημαίνει άρση των capital controls. Σε πρώτη φάση θα αποκατασταθούν ορισμένες λειτουργίες των τραπεζών, αλλά οι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα διατηρηθούν για ένα επιπλέον διάστημα.

Ως προς το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι θα λειτουργεί ως εγγυοδοτικός μηχανισμός, επισημαίνοντας ότι και ο τρέχων προϋπολογισμός προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass