ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ PLAN B ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ:

«Γνώριζε ή όχι ο πρωθυπουργός το σχέδιο εξόδου από το ευρώ;»

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2015 8:08

 

 

«Τα όσα εξωφρενικά έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση πρωτοκλασάτων στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και την εξ αρχής σταθερή πρόθεσή τους να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την Ευρώπη, και κατά συνέπεια στο οικονομικό και κοινωνικό χάος, επισείουν σοβαρότατες πολιτικές, ηθικές αλλά και ποινικές ευθύνες. Επιβάλλεται λοιπόν να πέσει άμεσα άπλετο φως σε όλες τις σχετικές υποθέσεις και αναμένουμε πειστικές απαντήσεις από τον κ. πρωθυπουργό». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την κατάθεση σχετικής ερώτησης που συνυπογράφει με βουλευτές της ΝΔ και πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ρεθύμνου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε το δημοσίευμα που φέρει τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη να δηλώνει, σε κλειστή σύσκεψη με στελέχη ξένων hedgefunds, πως με εντολή του πρωθυπουργού προετοίμαζε παρατραπεζικό σύστημα δημόσιου υλικού καθώς και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, με σκοπό τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Οι ερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν στον πρωθυπουργό ότι «η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα συνιστά καθ’ υπέρβαση ερμηνεία της εκλογικής εντολής που σας έδωσε ο ελληνικός λαός. Οι ενέργειες που αποδίδονται από το δημοσίευμα στον πρώην υπουργό Οικονομικών συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών. Η χώρα έχει πληρώσει ήδη πολύ ακριβά την προχειρότητα, τιςαστοχίες και τον ερασιτεχνισμό πρώην στενών συνεργατών σας».

Κατόπιν τούτων ρωτούν τον κ. Τσίπρα:

1. Αν είναι αληθές το δημοσίευμα το οποίο εμφανίζει τον πρώην υπουργό Οικονομικών να προετοιμάζει κατ’ εντολή σας λεπτομερέςσχέδιο για την έξοδο από την Ευρωζώνη.

2. Αν ήταν σε γνώση του οι λεπτομέρειες του σχεδίου που περιγράφει το εν λόγω δημοσίευμα, ειδικότερα η υποκλοπή των ΑΦΜ των φορολογουμένων και η δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

3. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά η δράση στελεχών της κυβέρνησης που κινείται έξω από τα όρια της δημοκρατικής νομιμοποίησής της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass