Θεοχάρης: Πρόστιμα σε όσους δεν έχουν POS μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

Aπό 1.500 ευρώ - Η «διέξοδος» που δίνεται από το ΥΠΟΙΚ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2024 10:33

ΑΘΗΝΑ
Για το ζήτημα της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS και για τα πρόστιμα τα οποία αναμένεται να επιβληθούν σε όσους δεν ευθυγραμμιστούν με το μέτρο μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης στον ΣΚΑΪ.


Ο κ. Θεοχάρης είπε το έργο της κυβέρνησης είναι «περίπλοκο γιατί η αγορά δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο». Πρόσθεσε ότι «υπάρχει η επέκταση του POS σε 35 κλάδους και η διασύνδεση με ταμειακές. Όσον αφορά την επέκταση δώσαμε τον ένα μήνα» και υπογράμμισε ότι «τέλος Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία και πρέπει όλοι να τα έχουν, αλλιώς θα υπάρξει πρόστιμο».
«Υπάρχει ένα πρόστιμο που θα βγει και υπουργική απόφαση. Το πρόστιμο θα έχει διαβάθμιση και θα ξεκινάει από 1.500 ευρώ αλλά θα υπάρχουν και διαβαθμίσεις» σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Ενημέρωσε ότι ακόμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας υπάρχει μια «διέξοδος» για όσους δεν έχουν κάνει τη σύνδεση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. «Κάποιος από την 1η Μαρτίου πρέπει να αποδείξει ότι το έχει πάρει και δεν έχει έρθει κάποιος τεχνικός να έρθει να τα εγκαταστήσει, αυτό είναι για ένα μήνα μια διέξοδος» είπε.
Αναφερόμενος στις αναβαθμίσεις ο κ. Θεοχάρης είπε ότι «υπάρχει ένας φόβος για τις αναβαθμίσεις» αλλά παρότρυνε τους επιχειρηματίες να κάνουν τις παραγγελίες τους καθώς όπως είπε δεν θα χαθούν τα χρήματά τους.
Σχετικά με το επίδομα Πάσχα είπε πως ακόμα είμαστε σε μια χρονιά δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς η χώρα πρέπει να φέρει συν 1% δημοσιονομικό πλεόνασμα από το 2023-2024 ωστόσο όπως είπε η «δεν είναι δύσκολη η κατάσταση, υπάρχουν διεκδικήσεις. Όλα δεν μπορούν να γίνουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass