Το προοδευτικό ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε σε συντήρηση τη ΝΔ

Ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στ. Κασσελάκης * Εξηγήσεις Ηλιόπουλου για την απουσία του από την ψηφοφορία

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2024 8:10

ΑΘΗΝΑ
Σε ανάρτηση στα social media προέβη ο Στέφανος Κασσελάκης, την επομένη της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα, στο βίντεο το οποίο ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο «X», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να απολαμβάνει τη συντροφιά της σκυλίτσας του ίδιου και του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ, της Φάρλι.
Μέσω της ανάρτησης αυτής, ο Στέφανος Κασσελάκης «επιτίθεται» στο «προοδευτικό» ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως «ξεπέρασε σε συντήρηση τη ΝΔ».
Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:
«Η αγάπη νίκησε την οπισθοδρόμηση.
»Το χθεσινό άλμα για την ελληνική κοινωνία είναι μια νίκη για όλους μας, έχει όμως τη δική του αριθμητική:
»Το 32% των βουλευτών της ΝΔ διάλεξε «όχι» στην ισότητα ή αποχή.
»Το 34% των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διάλεξε «όχι» στην ισότητα ή αποχή.
»Το… προοδευτικό ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε σε συντήρηση τη ΝΔ.
»Γι’ αυτό οι προοδευτικοί πολίτες έχουν έναν δρόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανος που σηκώνει στις πλάτες του τις προσδοκίες και τα όνειρα χιλιάδων συνανθρώπων μας για ισότητα σε μια σύγχρονη κοινωνία.»
Να σημειωθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, διασκέδασε με τον σύντροφό του σε γνωστό γκει μπαρ της πρωτευουσας.
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Εν τω μεταξύ, με δήλωσή του ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθων Ηλιόπουλος υποστηρίζει πως απουσίαζε από τη χθεσινή ψηφοφορία για το γάμο των ομοφύλων λόγω προσωπικού κωλύματος που προέκυψε την τελευταία στιγμή.
Μάλιστα αναφέρει πως στηρίζει απερίφραστα το νομοσχέδιο και χαιρετίζει την ψήφισή του από την Βουλή «ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία».
Η δήλωση του Όθωνα Ηλιόπουλου: Ως βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω την απερίφραστη υποστήριξή μου στο νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» που αποτελεί πλέον και νόμο του κράτους που ανταποκρίνεται σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των συμπολιτών μας και προάγει την ισότητα σε μία ανοιχτή και ανθρώπινη κοινωνία.
Η απουσία μου από την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή.
Χαιρετίζω την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία.
Ο αγώνας μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και για ένα κοινωνικό κράτος δικαίου με ελεύθερη κρατική παιδεία, εθνικό σύστημα υγείας και στήριξη των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας είναι καθήκον του προοδευτικού κόσμου και θα συνεχιστεί χωρίς συμβιβασμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass