Με μαχητική διάθεση οι Θεσσαλοί στο Σύνταγμα

*ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ *ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2024 8:20

Με ανεβασμένο ηθικό αναχώρησαν γύρω στις 10:30 χθες το πρωί αγρότες από τον μπλόκο του Πλατυκάμπου με δεκάδες λεωφορεία και κατεύθυνση την Αθήνα, για το αγροτικό συλλαλητήριο.

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι το μήνυμα της αποφασιστικότητας που έστειλαν θα ληφθεί υπ’ όψιν από την κυβέρνηση και θα την αναγκάσει να αναθεωρήσει τη μέχρι τώρα θέση της ότι «δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα χρήματα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα».
Την ίδια ώρα, νωρίς χθες το πρωί τα τρακτέρ των Θεσσαλών μαζί με τα υπόλοιπα των συναδέλφων τους αναχωρούσαν από το Κάστρο Βοιωτίας, όπου είχαν διανυκτερεύσει με κατεύθυνση επίσης το Σύνταγμα.
Να σημειωθεί ότι λεωφορεία και τρακτέρ συναντήθηκαν το μεσημέρι στα διόδια των Αφιδνών, όπου η αστυνομία τους ανέμενε για να τους οδηγήσει συντεταγμένα στο κέντρο της πρωτεύουσας.
ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
Να σημειωθεί ότι στο Κάστρο Βοιωτίας χθες το πρωί υπήρξε ένταση και διαφωνία μεταξύ αγροτών από το μπλόκο του Αλμυρού Μαγνησίας και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί της πομπής, αλλά και για τους ομιλητές του συλλαλητηρίου. Επίσης με αφορμή διάφορες αναρτήσεις που κυκλοφορήσουν στα κοινωνικά δίκτυα (facebook) από κάποιους που ζητούσαν τα τρακτέρ να παραμείνουν για μέρες στο Σύνταγμα ή μετά το συλλαλητήριο να κατευθυνθούν στη Βουλή, υπήρξε ανακοίνωση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου με σαφής αιχμές για προβοκάτσια.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση ήταν η εξής: «Απομονώστε τους υπονομευτές του αγώνα μας! Ζητάμε από τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζί μας στο συλλαλητήριο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά μας, που αφορούν και τους ίδιους, αφού από τη δική μας επιβίωση για την οποία παλεύουμε εξαρτάται αν θα μπορούν να εξασφαλίσουν φθηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή τους και για την κάλυψη άλλων λαϊκών αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη, παράλληλη ή ξεχωριστή συγκέντρωση και κινητοποίηση που μπορεί να οργανωθεί στον χώρο του συλλαλητηρίου, με αιτήματα πέρα και έξω από το συγκεκριμένο πλαίσιο αγροτικών αιτημάτων που έχουν θέσει τα μπλόκα, ουδεμία σχέση έχει με τον αγώνα μας και, ουσιαστικά, στοχεύει στην υπονόμευσή του. Καταγγέλλουμε τις όποιες ενέργειες αποσκοπούν στη συκοφάντηση και υπονόμευση του αγώνα μας και καλούμε όλους τους αγρότες και το λαό της Αθήνας να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη στο συλλαλητήριο, απομονώνοντας κάθε προβοκατόρικο στοιχείο που αποτελεί «ξένο και εχθρικό σώμα» για το αγροτικό κίνημα».
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass