Πρόεδρος στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ ο Παν. Ρήγας

*Κέρδισε την πρώτη μάχη ενόψει Συνεδρίου το μπλοκ Κασσελάκη

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2024 8:00

ΑΘΗΝΑ

Μια πρώτη τροχιοδεικτική «μάχη», ενόψει της σύγκρουσης που αναμένεται στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ξεκινάει σημερα  Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, διεξήχθη νωρίτερα στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Η πρόταση των γραμματέων του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη για την τιμητική μεν, αλλά όχι ιδιαίτερα καθοριστική θέση του προέδρου του Συνεδρίου, ήταν για τον πρώην γραμματέα του κόμματος Πάνο Ρήγα. Η πρόταση στηρίχτηκε από τα στελέχη που έχουν αναφορές είτε στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη είτε στον Νίκο Παππά.
Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σπίρτζης πρότεινε τον ΠΑΣΟΚογενή, Νίκο Μαδεμλή, τον οποίο στήριξε και η ομάδα του πρόσκειται στον Διονύση Τεμπονέρα. Αρχικά είχε προταθεί το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Χάρης Τσιόκας, ο οποίος ήταν μεταξύ των λιγοστών στελεχών του κόμματος που είχε βρεθεί στην πρόσφατη εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, που το κόμμα -αρχικά- καταδίκαζε.
Η πρώτη μάχη κρίθηκε υπέρ του Πάνου Ρήγα με ψήφους 24 έναντι 14 που έλαβε ο Νίκος Μαδεμλής.
Η συνεδρίαση πήρε δραματική διάσταση όταν έπεσε… το zoom, με αποτέλεσμα στο ενδιάμεσο να γίνουν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα στα μέλη της ΚΟΕΣ.
ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εν τω μεταξύ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απέρριψε με... εκκωφαντικό τρόπο την πρόσκληση που έλαβε από τον Στέφανο Κασσελάκη να παραστεί και να μιλήσει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινά σημερα .
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, σε ανακοίνωσή της αποκαλύπτει ότι δέχθηκε προσωπική πρόσκληση από τον Στ. Κασσελάκη αφού «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια» και τονίζει: «Δεν πρόκειται να παραστώ σε αυτό το μεταλλαγμένο κόμμα, όσο κι αν με πονάνε οι αγώνες που έδωσα για την Αριστερά μέσα από αυτό [...] Δεν πρόκειται να συμμετέχω σε καμμία επικοινωνιακή κίνηση, εντυπωσιασμού και κενών εντυπώσεων και λόγων».
Σημειώνει μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα με αρχηγό που δεν έχει σχέση με την Αριστερά και δεν πιστεύει στα στελέχη του, ούτε τα στελέχη σε αυτόν, προβλέποντας ότι «ήρθε η ώρα του εκκωφαντικού κρότου της πτώσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass