Ξανά εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

* «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», δήλωσε ο Στ. Κασσελάκης από το συνέδριο - και μετά την παρέμβαση Τσίπρα * Τεμπονέρας και Φάμελλος πιθανόν να θέσουν θέμα νέας εκλογής και να είναι υποψήφιοι

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2024 7:00

ΑΘΗΝΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στον Διονύση Τεμπονέρα φωτογραφίζοντάς τον ως υπονομευτή, και πηγαίνει το κόμμα του εκ νέου σε εκλογές για ανάδειξη προέδρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αναφορά στον χρόνο στον οποίο θα στηθούν οι κάλπες. Αρκέστηκε να μιλήσει για έναν «πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη».
«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» ήταν η χαρακτηριστική αλλά και τελευταία του φράση, ενώ νωρίτερα είχε τονίσει: «Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη. Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Εγώ Πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι, και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη. Θα κριθώ -και πολύ σκληρά- στις πρώτες εθνικές εκλογές».
Η ηχηρή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα έφερε τα πάνω – κάτω στο κόμμα και πρακτικά αμφισβήτησε την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη τον οποίο κάλεσε να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από τη βάση.
Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να αναφέρει το όνομά του, σημείωσε: «Καθαρά λοιπόν: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%».
Φωτογραφίζοντας τον Διονύση Τεμπονέρα αλλά και την Έφη Αχτσιόγλου, σημείωσε: «Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς.
Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε “ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα».
Και τέλος συμπλήρωσε: «Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».
Παράλληλα σε μια φράση που μοιάζει να αναφέρεται στη «βόμβα» Τσίπρα, σημείωσε πως: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, να ναρκοθετήσει αυτόν τον δρόμο της μεγάλης αλλαγής».
Σημεία της ομιλίας του :«Είμαστε εδώ για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και της Ευρώπης και να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση, όχι κάποτε, τώρα. Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που χρειάζεται η Ελλάδα.
Το Συνέδριό μας πραγματοποιείται σε έναν κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η ζωή των ανθρώπων έχει αλλάξει ριζικά μετά το σοκ της πανδημίας. Ακόμα και στις οικονομικά ισχυρότερες χώρες το κοινωνικό συμβόλαιο έχει διαρραγεί. Η συντριπτική πλειοψηφία ζει για να δουλεύει και στερείται την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά».
«Θα δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών ζητώντας τη θετική ψήφο των συμπολιτών μας για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης. Τι σημαίνει προοδευτική αντεπίθεση στην Ευρώπη; Ποια Ευρώπη θέλουμε;
Είμαστε με την Ευρώπη που αποφασίζουν λίγοι; Ή με τη δημοκρατική Ευρώπη. Γι’ αυτό θα πετύχουμε ένα καλό μεγάλο αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές και θα στείλουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές μας για να δώσουν τη μάχη.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΦΑΜΕΛΛΟΥ-ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ
Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν πως κάποια στελέχη του κόμματος είναι αποφασισμένα να θέσουν το θέμα στη διάρκεια του συνεδρίου και μάλιστα κάποιοι από αυτούς να εκδηλώσουν επιθυμία να είναι και οι ίδιοι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος απέναντι στον Κασσελάκη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο στελέχη, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Σωκράτης Φάμελλος, φέρονται να κινούνται σε αυτή τη λογική.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας αντιπαρατέθηκε σφοδρά με τον Στέφανο Κασσελάκη στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ αποκαλύφθηκε ότι μετά το επεισόδιο ο πρόεδρος του κόμματος είχε ζητήσει την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, είναι πιθανόν η Όλγα Γεροβασίλη να τοποθετηθεί μεταβατική πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση Φάμελλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass