Διπλή έρευνα για εταιρεία Κασσελάκη και email Ασημακοπούλου

*Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών *«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε», διαμηνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2024 7:45

ΑΘΗΝΑ
Διπλή έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ, αλλά και για τη διαρροή στοιχείων email για την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στο μικροσκόπιο θα μπουν ενδεχόμενες παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, καθώς και των διατάξεων που απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.
Η δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων για την ύπαρξη της εταιρείας του κ. Κασσελάκη στο εξωτερικό, από την οποία φέρεται να έγινε δανεισμός του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε από δημοσίευμα, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που έχει προκληθεί μετά την απόλυση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη διαρροή στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος.
Τα υπό έρευνα αδικήματα αφορούν τυχόν παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε ο εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Με σκωπτική διάθεση απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εναντίον του εισαγγελική έρευνα σχετικά με την επιχείρηση που παραδέχτηκε πως διατηρεί στις ΗΠΑ.
Μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά για την ελληνική Δικαιοσύνη που «έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο» και απαριθμεί μια σειρά περιπτώσεις όπως: «όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όταν στέλνει σπίτι τους αντί για τη φυλακή βιαστές, όταν αναλαμβάνει να με στοχοποιήσει για το δάνειο που έδωσα στο κόμμα μου». Τέλος σηκώνει το «γάντι» και καλεί «στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε».

ΠΗΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ
«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» διαμηνύουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για την εταιρεία που διαθέτει ο πρόεδρος του κόμματος στο εξωτερικό και μέσω της οποίας δανειοδότησε κομματικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε έρευνα. Όπως σημειώνουν, υπενθυμίζοντας και τη σχετική ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις 23 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε αν ο νόμος αφορά και εκείνος που δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής. Η νομική ομάδα του κ. Κασσελάκη διενεργεί τους απαραίτητους ελέγχους και αν διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να έχει την εταιρεία, θα την πουλήσει.
Ωστόσο, και απαντώντας σε αιχμές που άφησε ο πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν διαθέτει offshore αλλά μια νόμιμη εταιρεία που φορολογείται με 50% στη Φλόριντα. Τέτοιες εταιρείες βρίσκει κανείς στο ευρύτερο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, σημειώνουν.
Τέλος για τον πόθεν έσχες, ο κ. Κασσελάκης δεν υποχρεούτο το 2022 να καταθέσει καθώς δεν ήταν κάτοικος Ελλάδας και φέτος δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass