Συνελήφθη 47χρονος για απάτη 21 δισ. ευρώ

Κρυβόταν σε πολυτελή βίλα στη Βάρη * Ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε ως έδρα τη Λατινική Αμερική

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2024 8:00

ΑΘΗΝΑ
Σε υπερπολυτελή βίλα στη Βάρη, η οποία ήταν και γκαλερί διέμενε ο 47χρονος Ιταλός που συνελήφθη στη Βάρκιζα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε διεθνή σπείρα λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών.

Ο 47χρονος Ιταλός μέλος σπείρας, η οποία κατάφερε να έχει παράνομο οικονομικό όφελος που ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, βρισκόταν στη χώρα μας και έκανε dolce vita.
Εμενε σε μία αχανούς έκτασης βίλα στη Βάρη, η οποία διαθέτει δύο πισίνες, πολλές ανέσεις και πολυτέλεια. Μάλιστα ο 47χρονος δεν αποχωριζόταν την πολυτελή ζωή ούτε στην καθημερινότητά του, ούτε στις διακοπές του.
Κυκλοφορούσε με πλήθος υπερπολυτελών αυτοκινήτων, αγωνιστικά, κάμπριο, τζιπ, ακόμα και λιμουζίνες, ενώ σε αναρτήσεις του στα social media έχει και φωτογραφίες με σκάφη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος μετά από δίκη.
ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΕ Η INTERPOL
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε βάρος του αλλοδαπού είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία από την Interpol. Ο Ιταλός ήταν ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε ως έδρα τη Λατινική Αμερική.
Η οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και πετύχαινε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα.
Ειδικότερα, προμηθευόταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία, που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, στη συνέχεια τις τοποθετούσε σε δεξαμενόπλοιά της και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσε, καταφέρνοντας να εξαπατήσει τους ναυλωτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass