Στο αυτόφωρο ο πρώην «Σπαρτιάτης» «Λαρισαίος» Κ. Φλώρος

Γρονθοκόπησε βουλευτή του Βελόπουλου μέσα στη Βουλή, μετά από πεζοδρομιακού τύπου διάλογο *Πρωτοφανές επεισόδιο στα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 8:30

ΑΘΗΝΑ
Το πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από την Ολομέλεια, όταν ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, δέχθηκε επίθεση – για την ακρίβεια, γροθιά – από τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου του κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας, ο οποίος έκανε λόγο για «κτηνωδία», κατ’ αρχήν, ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο για 15 ημέρες. «Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά, για αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας, τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή και πως θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ
Στη συνέχεια, μάλιστα, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του Κωνσταντίνου Φλώρου, μετά τη σωματική επίθεση που έκανε εις βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, στο περιστύλιο της Βουλής.
Ο βουλευτής, που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης, οδηγείται στην γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Όπως είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.
Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι, σημείωσε, «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ
Τo περιστατικό έλαβε χώρα την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος κατηγορεί τον κ. Βελόπουλο πως τον εξύβριζε μέσω κρυφού λογαριασμού στο Twitter.
Παρά τις προσπάθειες των παριστάμενων να συγκρατήσουν τον πρώην «Σπαρτιάτη» και νυν ανεξάρτητο βουλευτή, αυτό στάθηκε αδύνατο, με αποτέλεσμα ο Φλώρος να γρονθοκοπήσει τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, αφού προηγήθηκε ένας σοκαριστικός διάλογος μεταξύ τους:
Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι.
Κ. Φλώρος : Άντε.
Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@.
Μόλις οι δύο βουλευτές βγήκαν από την Ολομέλεια και ενώ βρίσκονταν στις σκάλες, ο Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε μπουνιά από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο ιατρείο της Βουλής.
Με εντολή Τασούλα, ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη από τη φρουρά της Βουλής και οδηγήθηκε, με την διαδικασία του αυτοφώρου, στην ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass