«Δεν χρειάζεται να ανέχεσαι το μπούλινγκ. Μίλα. Μπορείς»

Χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα stop-bulling.gov.gr αναφέρει ο Πιερρακάκης σε θύματα ενδοσχολικής βίας

Δημοσίευση: 25 Απρ 2024 9:01

ΑΘΗΝΑ
Πρόσκληση προς τους μαθητές και τις μαθήτριες να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα stop-bulling.gov.gr σε περίπτωση που βιώνουν στο σχολείο τους ενδοσχολική βία απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.


Ο κ. Πιερρακάκης απηύθυνε την πρόσκλησή του στους μαθητές μέσω ανάρτησης που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία συμπεριέλαβε ένα αναλυτικό βίντεο του υπουργείου Παιδείας.
Στο βίντεο αναφέρονται όλα τα βήματα που διευκολύνουν τα υποψήφια θύματα της ενδοσχολικής βίας να δημοσιοποιήσουν το θέμα και να καταθέσουν επώνυμη καταγγελία, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης και αντιμετώπισης του προβλήματος.
«Αν βιώνεις bulling στο σχολείο σου, έλα να δούμε μαζί πως μπορείς να κάνεις, βήμα-βήμα, μια επώνυμη αναφορά στη νέα πλατφόρμα stop-bulling.gov.gr» αναφέρει ο κ.Πιερρακάκης.
Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο νέο βίντεο του Υπουργείου, αφού ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει όλα τα προσωπικά του στοιχεία, ακολουθεί ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις κλειστού τύπου, ενώ υπάρχει διαθέσιμο πεδίο για προσθήκη επιπλέον υλικού.
Μετά την υποβολή της αναφοράς, ξεκινά η διαχείρισή της από τα αρμόδια όργανα και ο χρήστης, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για την πορεία αυτής.
Το σύντομο και ιδιαίτερα χρηστικό βίντεο του Υπουργείου ολοκληρώνεται με την παρότρυνση προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, που έχουν υποστεί εκφοβισμό: «Δεν χρειάζεται να ανέχεσαι το μπούλινγκ. Μίλα. Μπορείς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass