Διάρρηξη στην καρδιά του Υπ. Εσωτερικών

*Ανοιξαν το γραφείο του προϊστάμενου της διεύθυνσης εκλογών *Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

Δημοσίευση: 28 Απρ 2024 7:46

ΑΘΗΝΑ
Σφοδρές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό έχει προκαλέσει η προχθεσινή διάρρηξη στο γραφείο του προϊστάμενου της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών –υπόθεση που αποκάλυψε το in– με την αντιπολίτευση να ζητά από την κυβέρνηση εξηγήσεις για το περιστατικό που εγείρει σοβαρά ερωτήματα στο χρονικό πλαίσιο που συνέβη, την ημέρα δηλαδή που παραδόθηκε στις Αρχές το πόρισμα για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού προς όφελος ευρωβουλεύτριας της ΝΔ, το λεγόμενο email gate. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, και σχεδόν μια ημέρα μετά τις αποκαλύψεις του in, το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, διατηρώντας προς ώρας σιγή ιχθύος.

Το in απευθύνθηκε στο υπουργείο και πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται ανακοίνωση εντός της ημέρας. O ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το αποκλειστικό δημοσίευμα του in ζητά από την κυβέρνηση να κάνει γνωστά τα αυτονόητα. Όπως υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «έχουν περάσει πλέον αρκετές ώρες από την αποκλειστική αποκάλυψη του in.gr για τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κάνει γνωστά τα αυτονόητα: τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα. Αναμένουμε».
Η ΛΙΤΣΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, διά μέσω της γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του και υπεύθυνης ΚΤΕ Εσωτερικών Ευαγγελίας Λιακούλη, υπογράμμισε ότι «η διάρρηξη του γραφείου του προϊστάμενου της διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την έλλειψη στοιχειώδους αξιοπιστίας, σοβαρότητας και μέτρων ασφαλείας στο υπουργείο Εσωτερικών».
Ακολούθως η Ευαγγελία Λιακούλη προσθέτει πως «μια υπηρεσία στον πυρήνα του κράτους, επιφορτισμένη με τη διεξαγωγή των εκλογών και την κατάρτιση των εκλογικών καταλόγων, καθίσταται έρμαιο επιθέσεων με άγνωστες σκοπιμότητες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass