Eνας νεκρός, 6 αγνοούμενοι μετά τη βύθιση σκάφους

Μετέφερε μετανάστες στη Σάμο - Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού - Συνελήφθη διακινητής με 15 αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας - Είχαν επιβιβαστεί από τα παράλια Μαγνησίας

Δημοσίευση: 29 Απρ 2024 9:23

ΑΘΗΝΑ
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Καρλόβασι της Σάμου για τον εντοπισμό τεσσάρων αγνοουμένων, μετά την βύθιση σκάφους που μετέφερε μετανάστες και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας και να περισυλλεγούν σώοι 25 αλλοδαποί.


Η λέμβος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια. Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους στο Βαθύ της Σάμου. Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν τον θάνατό του. Στις έρευνες που συνεχίζονται, για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, συμμετέχουν ένα ναυαγοσωστικό και ένα πλωτό του λιμενικού.

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ
Εν τω μεταξύ συνελήφθη από oμάδα ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας διακινητής που μετέφερε στοιβαγμένους 15 παράνομους μετανάστες σε όχημα τύπου βαν. Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου (27/4) αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ομάδα ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν κάλεσαν σε έλεγχο οδηγό οχήματος τύπου βαν που κινούνταν στην Λεωφόρο Ιωνίας στα Πατήσια, διότι έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας. Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας ελιγμό προς την οδό Νικοπόλεως, με τους αστυνομικούς να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να σταματήσει το όχημα.
Έπειτα, το όχημα προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα και ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός όμως ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενη οδό. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε στοιβαγμένους 15 αλλοδαπούς (10 ενήλικους και 5 ανήλικους), 6 γυναίκες και 9 άνδρες. Ακολούθως, οδηγήθηκαν στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και επελήφθη προανακριτικά το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης. Σε βάρος του 39χρονου αλλοδαπού, μέλους κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκ κερδοσκοπίας, μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό, πλαστογραφία και απείθεια.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 39χρονος παρέλαβε τους μετανάστες, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας από περιοχή του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αθήνα. Οι μετανάστες για την εν λόγω διακίνηση κατέβαλαν χρηματικό ποσό που κυμαινόταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ έκαστος.
Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης, το οποίο χειρίστηκε την υπόθεση, κινήθηκε η διαδικασία καταγραφής-χαρτογράφησης για τους 15 μετανάστες, προκειμένου να εφαρμοστεί η επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής τους. Σημειώνεται ο 39χρονος έχει απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 36 ετών και χρηματική ποινή 95.500 ευρώ για παράνομη προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα.
Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο παράνομης προώθησης μεταναστών. Ο διακινητής, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass