ΑΠΟΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ «ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΜΙΣΟΥΣ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο Καμίνης «αφόπλισε» τον «Καιάδα»

* Τι λένε ΓΑΔΑ και Κασιδιάρης

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2013 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:00
ΑΘΗΝΑ
Να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη αποπειράθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής -γνωστός και ως Καιάδας-, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τελικά ένα 12χρονο κοριτσάκι.
Είχε προηγηθεί η αποτροπή -μετά από αστυνομική επέμβαση- του "συσσιτίου μίσους" που είχαν προγραμματίσει μέλη της Χ.Α. στην πλατεία Συντάγματος, παρά την απαγόρευση από τον Δήμο Αθηναίων.
Όπως έγινε γνωστό, κατά την επίσκεψη του κ. Καμίνη στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων -το οποίο βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη διανομή τροφίμων "μόνο σε Έλληνες"- ο κ. Γερμενής εισήλθε στο κτίριο και κινήθηκε επιθετικά εναντίον του δημάρχου, επιχειρώντας να τον χτυπήσει με γροθιά, την ώρα που εκείνος μοίραζε δώρα σε οικογένειες και παιδιά.
Τελικά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα η γροθιά που προοριζόταν για τον κ. Καμίνη να καταλήξει στο κεφάλι ενός 12χρονο κοριτσιού, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου με τον πατέρα του.
Το κοριτσάκι φέρει μελανιά στο μέτωπο.
Η ασφάλεια του Δημάρχου ακινητοποίησε τον χρυσαυγίτη βουλευτή και τον απομάκρυνε από το κτίριο.
Όπως κατήγγειλε μάλιστα ο κ. Καμίνης, ο βουλευτής της Χ.Α οπλοφορούσε και έκανε κίνηση να βγάλει το όπλο, που είχε στην τσέπη.
Το περιστατικό επιβεβαιώνει και άνδρας της δημοτικής αστυνομίας, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ενώ σε σχετικό βίντεο ακούγονται οι άνδρες της ασφάλειας του κ. Καμίνη να λένε στον βουλευτή να αφήσει κάτω το όπλο.
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ
 ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
"Οι άνθρωποι αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι η γλώσσα της βίας. Η γλώσσα του τσαμπουκά δεν περνάει", σχολίασε ο Γ. Καμίνης.
Και πρόσθεσε: "Είναι δυνατόν αυτό το υποκείμενο να περιφέρεται και να οπλοφορεί; Είχε το χέρι στο όπλο. Πήγε να βγάλει όπλο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τις Αρχές, αλλά και τους πολίτες".
"Πρόκειται για την τακτική της κλιμακούμενης έντασης, αλλά εμείς απαντάμε με ψυχραιμία και προσήλωση στη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα υποχωρήσουμε, γιατί προασπιζόμαστε θεσμούς και σύμβολα της πόλης", επισήμανε.
Μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, είπε ότι θα κάνει μήνυση κατά του Γερμενή και ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία του:
"Η επίθεση έγινε μέσα στον Κόμβο Αλληλεγγύης στο παλαιό φρουραρχείο όπου μοιράζαμε λαμπάδες και παιχνίδια στα παιδιά. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας κύριος που μου είπαν ότι είναι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επιχείρησε να με γρονθοκοπήσει, εξουδετερώθηκε όμως την έφαγε ένα κοριτσάκι. Θα τους κάνω μήνυση. Πρέπει να αρθεί η ασυλία του και να προσαχθεί σε δίκη. Μόνο τη λογική της ωμής βίας καταλαβαίνουν αυτοί, έγιναν έξαλλοι επειδή δεν του πέρασε ο τσαμπουκάς στο Σύνταγμα το πρωί".
Ο αστυνομικός που κρατάει τον βουλευτή Γερμενή ακούγεται ξεκάθαρα να λέει "άσε κάτω το όπλο"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΑΔΑ
Καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενής επέδειξε όπλο κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που σημειώθηκε το πρωί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, στο κτίριο όπου στεγάζονται κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στην οδό Φιλαδελφείας στο σταθμό Λαρίσης απέναντι από τα παλιά γραφεία της Χρυσής Αυγής, εξετάζονται από την Αστυνομία, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).
Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος όταν μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να μοιράσουν τρόφιμα σε Έλληνες αλλά και αυτά που ακολούθησαν στο σταθμό Λαρίσης, η ΓΑΔΑ αναφέρει: «Μετά τη χθεσινή απόφαση του Δήμου Αθηναίων να μην διαθέσει χώρο της πλατείας Συντάγματος για εκδήλωση πολιτικού κόμματος, σήμερα το πρωί αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν την πραγματοποίηση της. Για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος των υπαιτίων».
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα γεγονότα της οδού Φιλαδελφείας, η ΓΑΔΑ σημειώνει: «Ώρα 10.40 στην οδό Φιλαδελφείας αστυνομική ομάδα απώθησε ομάδα ατόμων συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που κινήθηκε προς το κτίριο όπου στεγάζεται υπηρεσία του Δήμου, την οποία εκείνη την ώρα επισκέπτετο ο Δήμαρχος Αθηναίων. Παράλληλα, βουλευτής της Χρυσής Αυγής εισήλθε στο κτίριο και κινήθηκε απειλητικά κατά του Δημάρχου. Απομακρύνθηκε από αστυνομικούς της προσωπικής ασφάλειας του Δημάρχου. Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται καταγγελίες για απειλητική κίνηση-επίδειξη όπλου από τον βουλευτή».
ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Σφοδρή επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη εξαπέλυσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για το περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκε ο δήμαρχος από τον βουλευτή της Χ.Α. Γιώργο Γερμενή, τονίζοντας ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει.
Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε πως ο κ. Γερμενής προπηλακίστηκε από ανθρώπους της ασφάλειας του Γιώργου Καμίνη οι οποίοι ήταν ένοπλοι και υποστήριξε ότι «δεν έκανε απολύτως τίποτα», διαψεύδοντας την καταγγελία ότι γρονθοκοπήθηκε ανήλικο κορίτσι. «Κοιτάξτε το βίντεο, βλέπετε πουθενά όπλο;» δήλωσε.
Συνεχίζοντας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τόνισε πως η απομάκρυνση του Γιώργου Γερμενή από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ ήταν παράνομη και θα κινηθούν δικαστικά, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα σημερινά επεισόδια το πρωί στο Σύνταγμα στο «συσσίτιο μόνο για Ελληνες» που επιχείρησε να διοργανώσει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, τονίζοντας πως «ο λαθροδήμαρχος που θέλει να κάνει τζαμιά στην Αθήνα έκανε την ένταση για να διαφημιστεί» ενόψει δημοτικών εκλογών.
Τέλος, από τα πυρά του δεν γλύτωσε ούτε η Πόπη Τσαπανίδου, στην οποία είπε: «Εσείς λαμβάνετε έναν υψηλό μισθό και δεν κάνετε τίποτα. Εγώ δίνω τα πιο πολλά σε Ελληνες».
Η ανακοίνωση της «Χρυσής Αυγής»:
«Η θλιβερή, ένοπλη κουστωδία Καμίνη δημιούργησε επεισόδιο εκ του μη όντος και προπηλάκισε βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Είναι αισχρά και άθλια ψεύδη τα περί τραυματισμού ανήλικου κοριτσιού. Τρανή απόδειξη το τηλεοπτικό υλικό που κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο. Οι ψεύτες και οι συκοφάντες, ο Καμίνης και οι επίορκοι υπάλληλοι ασφαλείας του θα μηνυθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», τονίζει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωση της για το περιστατικό.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass