ΚΟΙΝΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Στήριξη στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2013 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:11
ΑΘΗΝΑ
Οι τρόποι και οι δυνατότητες στήριξης της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, με την Ευρωπαία επίτροπο αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ, στη συνάντηση που είχαν το πρωί στο υπουργείο.
Όπως δήλωσε ο υπουργός, κατέληξαν σε ορισμένες λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να καλύψει τα χρηματοδοτικά κενά τα οποία υπάρχουν, για την εφαρμογή του προγράμματος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός ενημέρωσε την επίτροπο για την πρόοδο στο Αναθεωρημένο Σχέδιο Δράσης για το Άσυλο και για τη Διαχείριση της Μετανάστευσης, όπως και για τη λειτουργία των Υπηρεσιών Πρώτης Υποδοχής και Ασύλου.
Στη συνέχεια ο υπουργός ξενάγησε την Ευρωπαία επίτροπο στις εγκαταστάσεις της νέας Υπηρεσίας Ασύλου στη λεωφόρο Μεσογείων.
Η κ. Μάλμστρεμ δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σύντομα η Υπηρεσία Ασύλου θα λειτουργεί, καθώς και ότι οι αιτούντες ασύλου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και θα έχουν τα κατάλληλα μέσα για την υποβολή προσφυγών», κάτι που χαρακτήρισε ως επίτευγμα και ευχαρίστησε τον κ. Δένδια για τη δέσμευσή του στο θέμα αυτό.
«Είμαστε ενήμεροι φυσικά για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή η χώρα, καθώς και για την πίεση των μεταναστευτικών ροών που επίσης αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ωστόσο, παρά την κρίση, σαφώς υφίστανται ευρωπαϊκοί νόμοι και τα πρότυπα, που πρέπει να τηρηθούν», τόνισε η επίτροπος.
Προσέθεσε δε ότι θα συζητήσει αμέσως μετά με τους αρμόδιους υπουργούς των υπόλοιπων κρατών-μελών για την πρόοδο από ελληνικής πλευράς, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, τα κράτη-μέλη, οι υπηρεσίες της, όπως η Frontex και το Γραφείο Υποστήριξης για το Άσυλο, μπορούν να εργαστούν μαζί με την Ελλάδα σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση.
«Υπάρχει η βούληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εμπλακούν και οι υπόλοιποι, να βοηθηθεί η Ελλάδα, αν και η καθημερινή δουλειά, βέβαια, πρέπει να γίνει από τους Έλληνες φίλους μας», κατέληξε.
Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και επισήμανε ότι «στο Συμβούλιο Υπουργών του Ιουνίου ελπίζω ότι θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο, στα ζητήματα, τα οποία μας απασχολούν», ενώ ευχαρίστησε την επίτροπο για τη στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass