Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΧΡ. ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Παραδέχτηκε ανοιχτά τις νεοναζιστικές πεποιθήσεις του

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2013 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:12
 ΑΘΗΝΑ
Το ότι έχουν δημοσιευθεί πάμπολλα κείμενα-ύμνοι για τον Χίτλερ και τους Ναζί στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής είναι γνωστό. Πλέον είναι γνωστός και ένας εκ των συντακτών τους: Ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε υπερηφάνως από το βήμα της Βουλής...
Η παραδοχή καταγράφηκε στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής με αντικείμενο την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Τατσόπουλου.
Ο κ. Τατσόπουλος, στη δική του παρέμβαση, ανέγνωσε απόσπασμα από άρθρο που είχε γραφεί στο παρελθόν στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής και το υπέγραφε ο Χρ. Παππάς.
Στο κείμενο μεταξύ άλλων τονίζεται: "Ο Φύρερ του γερμανικού Ράιχ, αυτός ο οραματιστής της Νέας Ευρώπης και η Εύα Μπράουν θα αυτοκτονήσουν στις 15.30 της 30ης Απριλίου 1945. Την ίδια ημέρα, 30 Απριλίου, μετά από 38 χρόνια, εμείς οι Ελληνες εθνικοσοσιαλισταί, θα σταθούμε προσοχή χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή. Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φύρερ: «σε μια-δυο γενεές θα μου αποδοθεί Δικαιοσύνη». Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στη νίκη. Η νίκη θα είναι δική μας. Νίκη που θα σημάνει την εθνικοσοσιαλιστική κοσμογονία και τη συντριβή του δηλητηριαστή όλων των λαών, του διεθνή ιουδαϊσμού. Ο αγών συνεχίζεται, το μέλλον μας ανήκει".
Υπενθύμισε ότι έτερος βουλευτής της Χ.Α., ο Ηλίας Κασιδιάρης, είχε απαγγείλει απόσπασμα από τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών", το οποίο "ήταν το αγαπημένο ανάγνωσμα του Χίτλερ και αυτό που χρησιμοποιήθηκε για τις διώξεις των Εβραίων".
Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής είπε: "Ευχαριστούμε τον Πέτρο Τατσόπουλο που μας θύμισε γραπτά της νιότης μας. Τι να κάνουμε; Ο εθνικισμός πράγματι είναι η νιότη του κόσμου και στον εθνικισμό ανήκει το μέλλον του κόσμου".
"Ο κ. Τατσόπουλος θα έπρεπε να εγκαλείται όχι για τη δική μου εξύβριση αλλά για την εξύβριση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του Γέρου του Μωριά", σχολίασε επίσης και προσέθεσε:
"Ο κ. Τατσόπουλος με την Συριζαίικη παράλογη λογική του, υπερέβη τον εαυτό του και απέδειξε τι σημαίνει η αριστερά των gay parαde. Εξέλιπε ο ανδρισμός. Θα έπρεπε ως βουλευτής που φοράει παντελόνια να πει ναι να αρθεί η ασυλία μου".
* Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παππάς έγινε ευρέως γνωστός στο πανελλήνιο όταν -σε εκδήλωση της Χ.Α.- ξεδίπλωσε τη σημαία της χούντας της 21ης Απριλίου και... πασίγνωστος όταν ούρησε δημοσίως έξω από το κτίριο του Mega.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που βουλευτής της Χρυσής Αυγής παραδέχεται ευθαρσώς και δημοσίως τις νεοναζιστικές του πεποιθήσεις.
Με 121 ψήφους κατά και 73 ψήφους υπέρ, απορρίφθηκε η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας Τατσόπουλου. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, 4 βουλευτές δήλωσαν «παρών» και υπήρξε και 1 άκυρο.
Στη συζήτηση που προηγήθηκε, ο κ. Τατσόπουλος ανέφερε ότι ο Χρήστος Παππάς υπέβαλε μήνυση σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση, απλή και δια του Τύπου, και αγωγή, αξιώνοντας 100.000 ευρώ, προκειμένου αυτά να διατεθούν για τις “αγαθοεργίες” της Χρυσής Αυγής.
"Δεν ζητάω την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας", ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να χρησιμοποιήσει την ενδεχόμενη άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να ενισχύσει στη συνέχεια την αστική αγωγή, αλλά και να δημιουργήσει κλίμα ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου και να δημιουργηθεί μια φάμπρικα αγωγών μέσα στη Βουλή.
Ο κ. Τατσόπουλος είπε ότι η μήνυση σε βάρος του έγινε για συνέντευξη που είχε δώσει στην ηλεκτρονική έκδοση του LIFO, στην οποία αποκάλεσε “νταβατζήδες” τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Όπως εξήγησε, η συνέντευξη δόθηκε λίγες μέρες μετά τα γεγονότα στο “Χυτήριο”, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη ματαίωση της παράστασης “Corpus Christi”.
"Αυτό που έγινε εκείνη τη νύχτα, που παρατάχθηκαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εν είδει νταβατζήδων, έξω από το “Χυτήριο” για να εμποδίσουν την προσέλευση των θεατών, ήταν μια νύχτα τρόμου", είπε και υπογράμμισε ότι "νταβατζής σημαίνει προστάτης μέσω της βίας" και ότι η Χρυσή Αυγή είχε αποφασίσει ότι "δεν θα παιχτεί η παράσταση και δεν παίχτηκε τελικά".
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass