ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ. ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗ ΣΕ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ-ΑΤΑ

«Ακμαίο το ηθικό παρά την... κρίση»

* Και λιμάνι στον... Πηνειό ευχήθηκε ο υφυπουργός ΥΕΘΑ

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2013 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:14
Του Δημήτρη Βάλλα
«Το ηθικό των στελεχών είναι υψηλό και απλώς επιβεβαίωσα με την επίσκεψη αυτή κάτι το οποίο ήδη ήξερα. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ανεξαρτήτως της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τόσο στο ΑΤΑ όσο και στην 1η Στρατιά ο κόσμος δουλεύει άοκνα και με υψηλό ηθικό. Αυτό που βλέπουμε εδώ, είναι η καρδιά των επιχειρήσεων . Στη Λάρισα υπάρχουν τα δύο μεγάλα στρατηγεία, οι δύο καρδιές του Στρατού και της Αεροπορίας, η 1η Στρατιά και το ΑΤΑ, θα ήθελα να πω ότι λείπει βέβαια ο στόλος και εύχομαι ο Πηνειός να γίνει κάποτε πλεύσιμος και να φέρουν και το αρχηγείο στόλου έτσι ώστε να υπάρχει μία πλήρης διακλαδικότητα... όμως πιστεύω ότι με την παρουσία μου ως τέως αρχηγός έκλεισα τη διακλαδικότητα...».
Τα παραπάνω τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης, που στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πόλη, όπου και συμμετείχε στον πανηγυρικό εορτασμό του Αγίου Αχιλλίου, επισκέφθηκε διαδοχικά την 1η Στρατιά και το ΑΤΑ, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και απηύθυνε σύντομες ομιλίες-χαιρετισμούς στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.
Ο κ. Ελευσινιώτης, απαντώντας ακόμα και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αναφέρθηκε και στα προβλήματα που υπάρχουν σε θέματα προμηθειών, αλλά και μισθοδοσίας (περικοπές)-αποφεύγοντας ευσχήμως τους... σκοπέλους- λέγοντας:
«Προβλήματα πάντα υπάρχουν, όπως και στα ανταλλακτικά, αλλά πάντα από την εποχή που ήμουν σημαιοφόρος, υπήρχε κάποια έλλειψη και πάντα συμπληρώναμε.
Η έλλειψη ανταλλακτικών δεν σημαίνει μόνο αδυναμία προμήθειας, ή μόνο αδυναμία χρημάτων, αλλά υπάρχουν και κάθε είδους άλλες καθυστερήσεις από διάφορες εταιρείες, αλλά και άλλες δυσκολίες, γιατί το υλικό αυτό είναι ειδικό που χρειάζεται επίσης ειδική παραγγελία που προϋποθέτει και τον σχετικό χρόνο παράδοσης.
Για τα θέματα της μισθοδοσίας υπάρχει μία επιτροπή που συνεδριάζει και η οποία διέκοψε τις εργασίες της λόγω Πάσχα και τώρα ξεκινάμε από τη Δευτέρα πάλι να δούμε το νέο μισθολόγιο. Είναι και οι απόστρατοι μέσα στην ομάδα που εξετάζει το νέο μισθολόγιο...».
Ο κ. Ελευσινιώτης ξεκίνησε την περιοδεία του από το πρωί επισκεπτόμενος πρώτα την 1η Στρατιά όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής αντιστράτηγος κ. Χρ. Μανωλάς που τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις δραστηριότητες τόσο του Σχηματισμού όσο και του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ).
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στη συνέχεια μίλησε στους στρατιωτικούς, αλλά και στο πολιτικό προσωπικό, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αμέσως μετά ο κ. Ελευσινιώτης αφού πρώτα σταμάτησε για λίγο στη Μητρόπολη για να αποχαιρετίσει τον μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, αφίχθη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, όπου έγινε δεκτός από τον αρχηγό ΤΑ αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση.
Εκεί από τον αρχηγό ΤΑ ενημερώθηκε για το έργο του Αρχηγείου και επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και την 110 Πτέρυγα Μάχης.
Ακόμα μίλησε σε συγκέντρωση του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.
Στον υφυπουργό, τόσο από τον διοικητή της 1ης Στρατιάς όσο και από τον Αρχηγό Τ.Α., επιδόθηκαν οι πλακέτες με τους θυρεούς των Σχηματισμών.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass