ΣΤ. ΜΑΝΟΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΧΡΟΝΟ. ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ»

Δράση: «Στήριγμα αλήθειας, ευθύνης και σοβαρότητας του ελληνικού λαού»

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2013 23:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:27
 Του Γιώργου Μακρή
Τον στρατηγικό στόχο της Δράσης που είναι «η δημιουργία ενός ισχυρού, αυτόνομου, μεταρρυθμιστικού κέντρου, το οποίο λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τα παλαιά κόμματα, ενός μεταρρυθμιστικού κέντρου πολιτών και όχι πελατών», επαναβεβαιώνουν οι σύνεδροι του κόμματος στο - τέταρτο στα τέσσερα χρόνια της Δράσης - συνέδριο που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής.
Στα αξιοσημείωτα της πρώτης ημέρας του συνεδρίου η προαναγγελία από τον ευρωβουλευτή κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, ότι δεν πρόκειται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου, νυν επικεφαλής της ομάδας των φιλελεύθερων και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Γκυ Φέρχοφσταντ, ο οποίος τόνισε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ε.Ε. «χρειάζονται νέες ηγεσίες».
Ο κ. Φέρχοφσταντ, αφού έπλεξε το εγκώμιο του ιδρυτή της Δράσης κ. Στέφανου Μάνου («είναι η μεταρρυθμιστική φωνή της Ελλάδας λέμε στις Βρυξέλλες») αλλά και του κ. Θ. Σκυλακάκη («κάνει σπουδαία δουλειά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) επισήμανε ότι η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται «περισσότερη Ευρώπη, περισσότερο φιλελευθερισμό και λιγότερο πελατειακό κράτος» από κάθε άλλο μέλος της Ε.Ε.
Ο επικεφαλής της ομάδας των φιλελεύθερων και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να κάνει αλλαγές σε βάθος, απλώς εφαρμόζει όσα αποφασίζει η τρόικα» και έκρινε αναγκαίες «πραγματικές μεταρρυθμίσεις» (ανέφερε χαρακτηριστικά το άνοιγμα των αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων) κι όχι μόνο τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο κ. Φέρχοφσταντ άσκησε κριτική κατά της τρόικας και του ΔΝΤ επισημαίνοντας: «ασχολούνται μόνο με αριθμούς και μαθηματικά. Αν αυτά βγαίνουν τότε είναι ευχαριστημένοι. Η πραγματική ζωή των πολιτών όμως, δεν είναι μαθηματικά». Παράλληλα, υποστήριξε ότι η πραγματική αιτία της ελληνικής κρίσης είναι «η απουσία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» και αντιδιέστειλε το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας που ενώ έχουν μεγαλύτερο δημόσιο χρέος από την Ε.Ε. το διαχειρίζονται καλύτερα.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου είπε ότι «σήμερα χρειαζόμαστε την δημοσιονομική πειθαρχία με ταυτόχρονη ανάπτυξη και αλληλεγγύη» και ως λύση για την Ελλάδα προέκρινε «την περισσότερη και όχι τη λιγότερη Ευρώπη, μια Ευρώπη – όπως σημείωσε – πιο ενωμένη και ικανή να παίξει τον ρόλο της στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο».
«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ
ΠΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ»
«Η Ελλάδα δεν έχει πια χρόνο. Απαιτούνται τώρα ριζοσπαστικά και γενναία μέτρα για να αποφευχθούν πιθανόν ανεξέλεγκτες καταστάσεις αργότερα», επισήμανε καταχειροκροτούμενος ο ιδρυτής της Δράσης κ. Στέφανος Μάνος, ο οποίος επαναβεβαίωσε ότι παραμένει ενεργό μέλος του κόμματος μετά την παραίτησή του πέρυσι από την προεδρία («παραιτήθηκα γιατί δεν ήθελα να φοβούνται οι καινούργιοι ότι η Δράση είναι τάχα «καπελωμένη» από τον ιδρυτή της», είπε χαρακτηριστικά).
Ο κ. Στ. Μάνος αφού επισήμανε ότι η Δράση «δικαιώθηκε απόλυτα» στην ιδρυτική της διακήρυξη, ανέφερε ότι πολλοί τη θεωρούν «όαση στην έρημο της κομματικής ζωής στην Ελλάδα. Θέλουμε – ξεκαθάρισε – να συσπειρώσουμε τους υπεύθυνους και σκεπτόμενους πολίτες. Δεν μας νοιάζει αν προέρχονται από τη Δεξιά ή την Αριστερά. Στη Δράση έχουν θέση όλοι. Θέλουμε να είμαστε το στήριγμα αλήθειας, ευθύνης και σοβαρότητας του ελληνικού λαού», σημείωσε.
ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΟΙ ΕΥΡΩΚΕΛΟΓΕΣ
«Μοναδική ευκαιρία» χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ο ευρωβουλευτής και μέλος της Δράσης κ. Θόδωρος Σκυλακάκης καθώς, όπως εκτίμησε, «δεν θα υπάρχει άλλη ευκαιρία ως το 2019 να γίνουν εκλογές χωρίς πόλωση. Κι η πόλωση είναι θανάσιμη για ένα κόμμα του κέντρου όπως η Δράση. Δεν πρέπει να τη χάσουμε», προέτρεψε.
Ο κ. Θ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «ο μεταρρυθμιστικός χώρος πρέπει να σπάσει το γυάλινο ταβάνι του, το οποίο τον εμποδίζει όλα αυτά τα χρόνια και να επιχειρήσει να μπει στην Ευρωβουλή και τη Βουλή» και πρόσθεσε με νόημα: «εάν είμαστε ικανοποιημένοι με το 1% τότε δεν προσφέρουμε στην ελληνική κοινωνία». Γι’ αυτό, όπως είπε, απαιτούνται: πολιτικός σχεδιασμός, επίκαιρος καθημερινός μαχητικός λόγος για όσα απασχολούν τον πολίτη, πυρήνες στην περιφέρεια, επαφή με τον πολίτη και τα προβλήματά του. Άλλωστε, όπως εξήγησε, «σ’ όλη την Ελλάδα οι πολίτες απαιτούν: λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος, ανακατανομή των πόρων του κοινωνικού κράτους προς αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη κι όχι τις συντεχνίες, να τους αντιμετωπίζουν ως πολίτες κι όχι ως πελάτες».
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
«Το συνέδριο της Δράσης πραγματοποιείται σε πολύ κρίσιμη καμπή. Είναι η στιγμή που θα αποφασίσουμε αν θα μεγαλώσουμε κι άλλο όπως είμαστε ή αν θα επιχειρήσουμε να ανταγωνιστούμε τους άλλους όπως είναι αυτοί», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δράσης κ. Αντύπας Καρίπογλου.
«Η Δράση δεν μπορεί να παραμείνει σε όσους και όσες έχει προσελκύσει μέχρι τώρα. Αν μείνουμε σ’ αυτό είναι συνταγή αυτοκτονίας», σημείωσε η αντιπρόεδρος του κόμματος και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη.
«Ο στόχος μας – διευκρίνισε - είναι να ξεπεράσουμε όσα εμπόδια συνεργασίας μένουν ακόμη στον δρόμο μας. Επιχειρούμε ένα ταξίδι σε αχορταγράφητα νερά. Όπλο μας σ’ αυτήν την πορεία πρέπει να είναι οι καθαρές θέσεις, οι καθαρές σχέσεις και η απόδειξη πως είμαστε ένα αλλοιώτικο κόμμα. Προσερχόμαστε στον διάλογο επιδιώκοντας πως αυτό που θα βγει από τον διάλογο δεν θα είναι ένα ψηφιδωτό με ισορροπίες σχετικής ισχύος αλλά πάμε να φτιάξουμε κάτι ολότελα καινούργιο», διαβεβαίωσε.
Η κ. Λυμπεράκη άσκησε κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση λέγοντας ότι «υλοποιεί ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μισομεταρρυθμίσεων με βαριά καρδιά, χωρίς όμως να έχει πραγματικούς μεταρρυθμιστές και μεταρρυθμίστριες και οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί είναι «πασπαλισμένες» με πολλές αναμνήσεις παλαιοκομματισμού».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass