ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Σκοτώθηκε φαντάρος από ανατροπή τεθωρακισμένου

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 3:48 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:42
ΑΘΗΝΑ
Υπέκυψε στα τραύματά του ο χειριστής άρματος μάχης, το οποίο ανατράπηκε νωρίς το πρωί σε παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας ενώ κατευθυνόταν ως μέλος φάλαγγας από το τάγμα στην Αυλώνα προς το λιμάνι του Ωρωπού προκειμένου να συμμετέχει στην αεροναυτική άσκηση "Καταιγίδα - Ηνίοχος".
Η φάλαγγα με τα τεθωρακισμένα έφυγε το πρωί από το 575 τάγμα πεζοναυτών στην Αυλώνα και κατευθυνόταν προς το λιμάνι.
Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, περίπου στις έξι το πρωί το τεθωρακισμένο άρμα βγήκε από την πορεία του και ανετράπη στο σημείο Συκάμινος, πέφτοντας σε χαράδρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο οδηγός, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. 
Στο ερπυστριοφόρο όχημα επέβαινε άλλος ένας στρατιώτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.
Στον τόπο του δυστυχήματος έχει μεταβεί ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος για να συντονίσει τις έρευνες.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, την άσκηση "Καταιγίδα - Ηνίοχος", με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, που διεξάγεται στο Αιγαίο, παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στην Αγία Παρασκευή.
Ανακοίνωση του ΓΕΣ
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώθηκε ότι "την Τρίτη 05 Ιουνίου 2013, στις 05:50 περίπου, στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113, εξετράπη της πορείας του έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του Στρατιώτη (ΠΝ) Ε. Κ."
"Το ερπυστριοφόρο όχημα συμμετείχε σε φάλαγγα οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινείτο με προορισμό τον Λιμένα Ωρωπού, λόγω της συμμετοχής των τμημάτων σε Εθνική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων" σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και Προανάκριση από τα αρμόδια στρατιωτικά όργανα αναφέρει η ενημέρωση, με την οποία εκφράζονται επίσης τα συλλυπητήρια της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην οικογένεια του στρατιώτη.
 Συλλυπητήρια κομμάτων
Τη θλίψη τους για τον στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στον Ωρωπό εξέφρασαν τα κόμματα.
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
 Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια του στρατιώτη και στους συναδέλφους του στη Μονάδα, που θρηνούν το χαμό του, όχι με λόγια, αλλά με έμπρακτη παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Άμυνας του κόμματος Θ. Δρίτσας.
Τονίζει μάλιστα ότι δεν πρέπει να κρυφτούμε για μια ακόμα φορά πίσω από παραπλανητικές λέξεις, όπως «ατύχημα» ή «δυστύχημα»:
«Ένα ερπυστριοφόρο όχημα τύπου Μ-113, το οποίο χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός εδώ και 10ετίες, είναι φτιαγμένο για να μην ανατρέπεται τόσο εύκολα και μάλιστα εκτός συνθηκών μάχης» υπογραμμίζει ο κ. Δρίτσας ο οποίος καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να καταθέσει το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, καθώς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.
ΑΝΕΛ
Εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Εθνικής Άμυνας, βουλευτής Αχαΐας Γ. Νταβρής και ο αναπληρωτής τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Εθνικής Άμυνας Χ. Παπασπύρου ζήτησαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να προβεί σε άμεσες ενέργειες διερεύνησης και ενδελεχή έλεγχο των συνθηκών και των αιτιών του ατυχήματος: «Θα πρέπει να διασφαλισθεί κ. Παναγιωτόπουλε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι σε θέση να εγγυώνται την σωματική ακεραιότητα και να διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον σε όλα τα στελέχη τους».
ΧΑ
Η Χρυσή Αυγή εξέφρασε τα θερμά της «συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Πεζοναύτη, που έπεσε σήμερα εν ώρα καθήκοντος, καθώς και στη μεγάλη οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, που σε αντίξοες συνθήκες και παρά την εχθρική στάση του καθεστώτος, φυλάττει Θερμοπύλες».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «Πρωταίτιοι του σημερινού δυστυχήματος είναι οι ξεπουλημένοι πολιτικοί του μνημονίου, που στοχεύουν στην οριστική διάλυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων».
ΚΚΕ
Με ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του κόμματος, το ΚΚΕ εξέφρασε τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του στρατιώτη, οδηγού του ερπυστριοφόρου οχήματος, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν ανετράπη το όχημα, που είχε φύγει από το στρατόπεδο της Αυλώνας για να συμμετάσχει σε άσκηση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass