ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αβραμόπουλος: Πλησιάζει το τέλος των μνημονίων

* Βορίδης: Να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2013 21:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:06
 ΑΘΗΝΑ
«Η Ελλάδα, η νέα Ελλάδα, κοιτάει μπροστά με αισιοδοξία για το μέλλον» τόνισε στην ομιλία του, στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ανέφερε ότι σε αυτό το νέο κάλεσμα, που απηύθυνε την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς, «θα είμαστε ολοι ενωμένοι, στρατιώτες στην πρώτη γραμμή».
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνηση κατάφερε να ανατάξει το διεθνές κύρος και την αξιοπιστία της χώρας και σήμερα «δίνουμε σκληρό αγώνα για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση» με σκληρή δουλειά, σχέδιο και αφοσίωση.
«Πλησιάζει η ώρα που θα δώσουμε τέλος στα μνημόνια» συνέχισε και επισήμανε ότι αυτή η εθνική προσπάθεια πρέπει να συνοδευτεί από μια βαθιά τομή, μια μεγάλη συνταγματική αλλαγή.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η Ελλάδα πάσχει στο κράτος. «Η Ελλάδα θα ξαναγίνει κράτος, γιατί εδώ και λίγα χρόνια κυριαρχεί η εντύπωση σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει κράτος» πρόσθεσε.
Επίσης, έκανε αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, σημειώνοντας ότι στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών έλειπε ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες μία μορφή.
«Πλέον υπάρχουν δύο ακόμα πορτρέτα. Του Ιωάννη Καποδίστρια και του Κωνσταντίνου Καραμανλή δίπλα στο Χ. Τρικούπη και τον Ελ. Βενιζέλο» συμπλήρωσε.
Επιπλέον είπε ότι η απόφαση για τον αγωγό ΤΑΡ είναι το πρώτο βήμα αποτελεσματικής πολιτικής και εξωστρέφειας και ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για μια Ελλάδα που θα παράγει βιώσιμο πλούτο.
Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τον πόνο των πολιτών.
«Ήταν αυτό που μας οδήγησε εδώ και είναι δική του ευθύνη να βγούμε από την κρίση» τόνισε, θέτοντας ωστόσο έθεσε ως προϋπόθεση να υπάρξει συνεννόηση.
«Σε αυτήν τη δύσκολη ώρα χρειάζονται όλοι οι Έλληνες» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και τόνισε πως τα συμπεράσματα του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ θα βοηθήσουν την Ελλάδα και την κυβέρνηση.
Ο Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ
«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.
Εξάλλου, τόνισε: «Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους». Επιπλέον, έκανε λόγο για μεγάλη σύγκρουση και μεγάλη αναμέτρηση με την αριστερά.
«Θα κρατήσουμε τα ιδεολογικά νάματα. Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλη, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή, τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά» συνέχισε και επισήμανε πως για να πετύχει οριστικά η ανάκαμψη και η ανάπτυξη προϋπόθεση είναι μια μεγάλη ιδεολογική νίκη και μια μεγάλη ιδεολογική ήττα. «Ήττα της αριστεράς και νίκη της παράταξής μας» σημείωσε.
 Ο Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Κριτική στην κυβέρνηση, άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο 9ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, ενώ τάχθηκε έμμεσα, αλλά σαφώς, υπέρ της διεξαγωγής εκλογών.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε: «Η Ελλάδα βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε στόχο και πέτυχε την ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Χρειάζεται, όμως, να ξεκαθαρίσουμε για ποια Ευρώπη μιλάμε. Για την Ευρώπη της Μέρκελ και της ανεργίας, ή την Ευρώπη των μεγάλων ηγετών της ανάπτυξης και της ευημερίας; Η πατρίδα μας βιώνει 1,5 εκατομμύρια ανέργους και η μεγάλη πλειοψηφία στενάζει Μπορούμε αυτό να το πούμε "δημοκρατία"; Τι χειρότερο θα συνέβαινε στη χώρα μας, αν ο λαός αποφάσιζε για την τύχη του; Θέλω να κοιτάζω τον πολίτη στα μάτια, γιατί άλλα του υποσχέθηκα προεκλογικά και άλλα έχω ψηφίσει μέχρι σήμερα. Γνωρίζω, όσο λίγοι, τον Αντώνη Σαμαρά και του λέω ότι εθνικό συμφέρον είναι ορισμένα απλά πράγματα:
Εθνικό συμφέρον είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Ντρέπομαι για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που είπαν ότι θα διαθέσουν 6 δισ. ευρώ για 25 εκατομμύρια ανέργους.
Εθνικό συμφέρον είναι να εξοφλούνται οι υποχρεώσεις του κράτους και όχι τα ομόλογα της Μπούντεσμπανκ. Άκουσα ότι αν γίνονταν εκλογές, θα χάνονταν τα 3,3 δισ. της επόμενης δόσης. Τίποτε δεν θα χανόταν, γιατί τα 3,3 δισ. θα πάνε στα χρέη, γιατί έτσι αποφάσισε ο αλήστου μνήμης Λουκάς Παπαδήμος, άνθρωπος των τραπεζών.
Εθνικό συμφέρον είναι η ασφάλεια των πολιτών.
Εθνικό συμφέρον είναι να μην κόβονται μόνο μισθοί και συντάξεις, αλλά να έρθει επιτέλους το δίκαιο αναλογικό φορολογικό σύστημα. Δεν εμπιστεύομαι την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εμπιστεύομαι όμως τον αναπληρωτή κ. Σταϊκούρα.
Εθνικό συμφέρον είναι η ασφάλεια των συνόρων. Όπου να΄ναι έρχεται το σχέδιο Ανάν ΙΙ και τον Ιούνιο ανοίγει το Σκοπιανό. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από το συνέδριο ότι το όνομα "Μακεδονία" δεν διαπραγματεύεται και δεν παραχωρείται».
Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο -η δικογραφία έχει έρθει στη Βουλή και κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε- πρέπει να καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που έκανε την Ελλάδα ανθρώπινη χωματερή».
Τέλος, στράφηκε και κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις σχέσεις μας με τον κατ΄ανάγκην κυβερνητικό εταίρο μας, δεν μπορούμε να δεχόμαστε κριτική από το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο και ο πρώην πρόεδρός του λοιδώρησε τη χώρα μας διεθνώς.
ΧΡ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
H χώρα διανύει περίοδο πρωτοφανούς ύφεσης με πρωτόγνωρη ανεργία, αλλά σήμερα μπορεί να ελπίζει για το μέλλον, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ.
Τόνισε πως η κυβέρνηση έδωσε δείγματα ότι η χώρα περνάει με αποφασιστικότητα στο πεδίο των δύσκολων, αλλά αναγκαίων, αποφάσεων και πως οι στόχοι επιτυγχάνονται.
«Δεν έχουν δημιουργηθεί βέβαια συνθήκες εφησυχασμού, αλλά δεν δικαιολογούνται μίζερες προσεγγίσεις» επισήμανε και έκανε λόγο για σταθεροποίηση φέτος, ανάκαμψη την επόμενη χρονιά και επαναφορά σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.
«Χρόνος και χώρος για δημαγωγία, λαϊκισμό και καλλιέργεια ψευδαισθήσεων δεν υπάρχει» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.
Μηταράκης: «Οικονομία και κοινωνία συμπορεύονται»
Την ανάγκη να συνεχιστούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και να προστατευτούν οι κοινωνικές ομάδες, που βιώνουν την κρίση, επισήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο 9ο συνέδριο της ΝΔ.
Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως το ζητούμενο πλέον για τη χώρα είναι να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης με αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και προσέκλυση παραγωγικών επενδύσεων.
«Οικονομία και κοινωνία συμπορεύονται» δήλωσε ο κ. Μηταράκης, εξαπολύοντας επίθεση στην Αριστερά, την οποία κατηγόρησε πως δεν έχει καμία ουσιαστική πρόταση για την έξοδο από την κρίση και επενδύει στον λαϊκισμό, ο οποίος είναι και η βασική αιτία για την κατάσταση, που βιώνει σήμερα η χώρα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass