ΝΔ: Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ

Το «πότε» και το «πώς» αποφασίζεται σήμερα

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2015 0:23

 

ΑΘΗΝΑ
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία διαμόρφωσε τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος.
Με αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα το απόγευμα της Τρίτης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων. Το θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει είναι η ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.
Για το ζήτημα αυτό καταγράφονται έντονες διαφωνίες μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Ό,τι θέλουνε, όπως το θέλουνε. Δεν μπαίνω στα διαδικαστικά. Και το 2016 να γίνει η εκλογή προέδρου, δεν με νοιάζει. Θα αποφασίσει η ΚΕΦΕ» σχολίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφορικά με τα αιτήματα που εγείρουν οι ανθυποψήφιοί του σχετικά με το αντίτιμο, τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν και τον χρόνο διεξαγωγής της ψηφοφορίας.
Ο κ. Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, κάλεσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα να συμμετέχει στην επόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να ακουστούν οι δικές του απόψεις για τα μείζονα θέματα.
Επίσης, κάλεσε τους ανθυποψηφίους του να συμμετάσχουν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις 20 Οκτωβρίου. Και οι τρεις δέχτηκαν την πρότασή του.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την πλευρά Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ επιθυμεί να γίνει η εκλογική διαδικασία το συντομότερο δυνατόν, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
* Εν τω μεταξύ, να στηθούν οι κάλπες στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ζητήσει ο εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
Κύκλοι του κ. Μητσοτάκη επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρχει αρκετός χρόνος έτσι ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων, ενώ κάλπες θα πρέπει να στηθούν σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις τοπικές οργανώσεις, αλλά και σε δημαρχεία και κοινοτικά καταστήματα.
Το αντίτιμο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, θα πρέπει να είναι το ελάχιστο δυνατό, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και να προσέλθουν στις κάλπες.
* Από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα, συνεργάτες του επισημαίνουν πως θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όσους περισσότερους πολίτες το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
Σε αυτήν τη λογική, η πλευρά Τζιτζικώστα αναμένεται να ζητήσει να υπάρξουν όσες περισσότερες κάλπες γίνεται σε όλη τη χώρα με χαμηλό αντίτιμο συμμετοχής, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές.
Όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρξει αρκετό χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με τις θέσεις και τις απόψεις των υποψηφίων.
Στην προηγούμενη εσωκομματική αναμέτρηση του 2009 είχαν στηθεί 1.550 κάλπες σε 1.040 εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια. Το καταστατικό προβλέπει ότι θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μία κάλπη ανά καλλικρατικό δήμο. Ωστόσο, έκτοτε έχει μειωθεί ο αριθμός των δήμων.
Επίσης είχαν στηθεί 3.500 τερματικά ηλεκτρονικών υπολογιστών συνδεδεμένων, ώστε να γίνεται η καταγραφή των ψηφοφόρων. Στην εκλογή του 2009 όσοι ήθελαν να ψηφίσουν μπορούσαν να εγγραφούν την ίδια στιγμή καταβάλλοντας δύο ευρώ. Η μηχανοργάνωση της διαδικασίας θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ
Απάντηση στην τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την εκλογική διαδικασία, αλλά και πρόταση για προσυνεδριακό διάλογο με πέντε θεματικές, έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στην δήλωσή του αναφέρει: Καλωσορίζουμε την τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη. Πρέπει να διευκολυνθούν όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ να εκφράσουν τη βούλησή τους, όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό μας. Η νέα συλλογικότητα, που υποστηρίζουμε, είναι πηγή δύναμης και το πρώτο σοβαρό μήνυμα που περιμένει να δει η κοινωνία από ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα. Όπως δηλαδή πρέπει να είναι η ΝΔ».
Ο περιφερειάρχης προτείνει τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι «επειδή όλα τα μέλη, τα στελέχη και φυσικά οι βουλευτές του κόμματος πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις, τις προτάσεις, τον τρόπο υλοποίησης αυτών και το όραμα για την Παράταξή μας αλλά και τη χώρα».
Ο κ. Τζιτζικώστας προτείνει σαν ενδεικτικά βασικά θέματα:
- Οικονομία και Επιχειρηματικότητα
- Κοινωνική Συνοχή
- Νέοι και Ανεργία
- Θεσμοί
- Nέοι ρόλοι της βάσης στη λειτουργία του κόμματος
«Μόνο με εξαντλητικό και δομημένο διάλογο καθώς και ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει σελίδα και να ξαναγίνει ελκυστική στους πολίτες» καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass