ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΥΡΑ ΓΙΑ 97 ΤΟΥ Ο.Β.Ι.

Οι υπάλληλοι των 7.000 ευρώ!

* Υπ. Οικονομίας: Έχουν υποστεί μειώσεις

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2015 0:49

 

ΑΘΗΝΑ

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας, υπάρχει οργανισμός του Δημοσίου οι υπάλληλοι του οποίου όχι μόνο δεν έχουν υποστεί καμία μείωση αλλά έχουν λάβει και αύξηση, ύψους 4,49% την περίοδο 2009 - 2012.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά προς τον υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη, σχετικά με τους 97 υπαλλήλους του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας των οποίων οι μισθοί δεν μειώθηκαν καθόλου κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Όπως είπε ο κ. Αμυράς στο κεντρικό δελτίο του MEGA οι 97 υπάλληλοι αμείβονται με 7.000 ευρώ το μήνα, και λαμβάνουν ετησίως μισθούς 15 μηνών, λόγω καλής εργασίας και αποδοτικότητας. Επιπλέον έχουν προνόμια όπως επίδομα κυλικείου, χιλιομετρικών αποστάσεων, ενώ η έδρα του οργανισμού είναι στο Χαλάνδρι, όπως επισήμανε.

Ο κ. Αμυράς ζητά από τον υπ. Οικονομικών να μάθει τί πρόκειται να κάνει στην περίπτωση αυτή. Η εισαγγελέας κατά τη διαφθοράς κ. Ράικου έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη στον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και έχει διαπιστώσει ότι η ζημία για το ελληνικό δημόσιο, είναι 4,5 εκατ. ευρώ, όπως τόνισε.

Σύμφωνα με έρευνα του MEGA στους συγκεκριμένους υπαλλήλους δόθηκαν αυξήσεις την περίοδο 2009 – 2012, ύψους 4,49%.

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Διευκρινήσεις σχετικά με τη μισθολογική κατάσταση στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, δόθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Μετά από ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, σχετικά με τη μισθολογική κατάσταση στον ΟΒΙ, από το γραφείο Τύπου του υπουργείου επισημαίνονται τα εξής:

- Ο ΟΒΙ είναι αυτοχρηματοδοτούμενος Οργανισμός, που δεν επιβαρύνει με οποιονδήποτε τρόπο τον κρατικό προϋπολογισμό.

- Ήδη από το 2012 οι μισθοί των εργαζομένων στον ΟΒΙ έχουν περικοπεί κατά 25%, ακολουθώντας τις επιταγές των νόμων 4024/11 και 4093/12. Σύμφωνα με αυτούς, πέραν του συγκεκριμένου ποσοστού ενεργοποιείται αναστολή περικοπής και άρα δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση.

- Οι μισθοί στον ΟΒΙ θα προσαρμοστούν σε όσα προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο, όπως ορίζει ο νόμος 4093/12.

- Συνολικά το θέμα του μισθολογίου βρίσκεται προς εξέταση στη Δικαιοσύνη, με προσφυγές των εργαζομένων (αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο σχετικά με τις μειώσεις των μισθών), του ίδιου του Οργανισμού (αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ αναφορικά με το νομικό του καθεστώς) αλλά και του Δημοσίου (ποινική δίωξη εις βάρος μελών απελθούσας Διοίκησης του Οργανισμού για ανεπαρκή μείωση των μισθών).

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι περιμένει τις σχετικές τελεσίδικες αποφάσεις, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται πως ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και συνιστά τον αρμόδιο στην Ελλάδα φορέα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και βιομηχανικών σχεδίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass