ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ , ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ

Όλα ανοιχτά για τα αίτια του φιάσκου

Ενότητα και σοβαρότητα ζητά Σαμαράς* Δεν έχω ένδειξη για σαμποτάζ λέει ο Κυριάκος

Δημοσίευση: 26 Νοε 2015 1:00

 

 

 

ΑΘΗΝΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξε ακόμη και σαμποτάζ στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής άφησε ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ερωτηθείς σχετικά, μιλώντας στο Mega, δήλωσε: «Είναι σίγουρο ότι υπήρχε ένα μεγάλο φιάσκο, είναι σίγουρο ότι υπήρχε τεχνικό θέμα, από εκεί και πέρα εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα. Τα αφήνω όλα ανοιχτά».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το από ποιους (σ.σ. έγινε το σαμποτάζ) θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ήδη σήμερα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Πλακιωτάκη, δώσαμε εντολή στη νομική υπηρεσία να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατά της εταιρείας. Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ας κάνουμε λίγο υπομονή».

Περιγράφοντας το χρονικό των κινήσεών του αλλά και του φιάσκου των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Παπαμιμίκος είπε πως η εταιρεία επελέγη έπειτα από όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ότι πέντε ημέρες πριν τις εκλογές παρουσίασε την εφαρμογή στην ΚΕΦΕ, τονίζοντας ότι όλα λειτουργούσαν σωστά μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

«Το Σάββατο, 8 το απόγευμα, ξαφνικά εκεί που δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από την πλευρά της εταιρείας και των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, ενημερώθηκα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι χρησιμοποίησε τον όρο «κώλυμα» γιατί σύμφωνα με το καταστατικό, όταν ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ δηλώνει κώλυμα, τότε αντικαθίσταται από τον αντιπρόεδρο.

Επίσης, είπε ότι η παραίτησή του καθυστέρησε δύο 24ωρα, καθώς γινόταν προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση και πρόσθεσε ότι παραιτήθηκε από την ΚΕΦΕ μετά την ανάλογη κίνηση από τον Ευ. Μεϊμαράκη για να πέσουν οι τόνοι.

Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ

«Ενότητα και σοβαρότητα» ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κληθείς να σχολιάσει τα εσωτερικά του κόμματος.

«Για τα εσωτερικά μας δύο μόνο λέξεις που πρέπει όλοι να τις σεβαστούμε: Ενότητα και σοβαρότητα. Τίποτα άλλο» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα «γαλλικά» που έχουν ειπωθεί τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της χώρας ρωτήθηκε, σε συνέντευξή του στο MEGA, για το επεισόδιο με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη- τόσο σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος μαζί του όσο και στο σημερινό συμβάν του πρώην προέδρου της ΝΔ με συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

«Εγώ θέλω έναν πρόεδρο που να μιλάει καλά αγγλικά, κάτι απαραίτητο όταν κάνουμε διεθνείς επαφές», απάντησε χαμογελώντας ο κ. Μητσοτάκης. «Πάντα μπορούν να ειπωθούν δύο κουβέντες παραπάνω. Ομως όταν η χώρα αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, το μέλημά μας πρέπει να είναι πως η κεντροδεξιά θα προτείνει μία πειστική εναλλακτική λύση και όχι ποιος μίλησε γαλλικά, κινέζικα ή αραβικά», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το αν πίσω από το «φιάσκο» της Κυριακής υπήρχε σαμποτάζ, κάτι που υπονόησε η Ντόρα Μπακογιάννη χθες ενώ για κάτι τέτοιο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε διαφορετική άποψη.

«Δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπήρξε σαμποτάζ. Οι εκλογές θα γίνουν το συντομότερο δυνατό. Δεν είμαι σε θέση να πω πότε. Όταν θα γίνουν, θα γίνουν με τρόπο αδιάβλητο, θα γίνουν με το σωστό τρόπο», απάντησε, σημειώνοντας ακόμη ότι δεν θα δεχόταν να αλλάξει η διαδικασία.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο δόλου, σχολίασε «Δεν βλέπω δόλο. Βλέπω διοικητική ανικανότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass