ΓΙΑ «ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ» ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη με αρμοδιότητες αλλά και πόρους

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 1:18

 

ΛΕΥΚΑΔΑ
Ριζικές αλλαγές στον Καλλικράτη εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κορουμπλής, μιλώντας από τη βήμα της τρίτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας που διεξάγεται στη Λευκάδα.
Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην ομιλία του στα «θέλω» της κυβέρνησης από τον Καλλίκρατη, δίνοντας δύο παραδείγματα. Το κράτος πρέπει να αποφασίσει «αν θέλει διαχειριστικό ρόλο από μεριάς των θεσμών της αυτοδιοίκησης ή αναζητά ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που περνά μέσα από την αποκέντρωση», ανέφερε ο και υπογράμμισε ότι ο ίδιος «φιλοδοξεί ότι θα πάμε σε μια περίοδο όπου θα είναι ο χρυσός αιώνας της αυτοδιοίκησης».
«Ξεκινάμε την επιτροπή για την επαναθεσμοποίηση του Καλλικράτη, και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης θα είναι οι ίδιοι μάρτυρες ριζικών αλλαγών» επισήμανε, ενώ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον Καλλικράτη ανέφερε ότι «ή τα αντιμετωπίζεις με ένα διαχειριστικό τρόπο, ή επιχειρείς μια μεγάλη ριζική επαναθεσμοποίηση, που πραγματικά μεταφέρεις όχι μόνο από ιδιότητες αλλά και πόρους αν πραγματικά πιστεύεις ότι η ανάπτυξη μπορεί να περάσει μέσα από την αποκέντρωση, εμείς το πιστεύουμε» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στις ριζικές αλλαγές που είναι έτοιμη να κάνει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Ο υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αναφέρθηκε στη δημιουργία «μιας επιτροπής οργάνωσης συναντήσεων στο εξωτερικό», η οποία μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη διείσδυση της Ελλάδας στις αγορές στο εξωτερικό.
Ο κ.Κουρουμπλής χαρακτήρισε επίσης «διασφαλισμένη» την μισθοδοσία των υπαλλήλων των Περιφερειών όλης της Ελλάδας.
ΑΠΟΦΑΣΗ
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να ζητήσει άμεση συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον Πρωθυπουργό, διότι μόνο αυτός μπορεί να δώσει λύση:
«Α) Στην απόδοση των 250 εκατομμυρίων ευρώ στις Περιφέρειες, που στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, κατά παράβαση του άρθρου 260 του νόμου 3852/2010περικόπηκαν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Περιφερειών και
Β) Στην συνέχιση της καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Εάν η συνάντηση δεν ορισθεί, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass