ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Έλλειμμα αλληλεγγύης της Ε.Ε. προς Ελλάδα για μεταναστευτικό!

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015 1:09

 

Κριτική στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη-μέλη της ΕΕ για καθυστερήσεις και απροθυμία στην εκδήλωση έμπρακτης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, άσκησε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στην 54η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο. Ο Θεσσαλός πολιτικός ζήτησε να υπάρξει ουσιαστική πίεση στην Τουρκία, προκειμένου με τα ευρωπαϊκά κονδύλια που ενισχύεται να προχωρήσει στη δημιουργία hotspots στο έδαφός της, έτσι ώστε η όποια μετακίνηση προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται απευθείας από τη γείτονα.

Στην παρέμβασή του ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε τα εξής:

«Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα των τρομοκρατών. Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι δεν πρέπει να θολώσει τη σκέψη μας. Μη συγχέουμε τους πρόσφυγες με τους τρομοκράτες.

Η Ελλάδα έχει επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος των μεταναστευτικών ροών. Δυστυχώς, εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών και κυβερνήσεων δεν υπήρξε η ανάλογη αλληλεγγύη. Αντιθέτως, παρατηρείται καθυστέρηση και απροθυμία στην ανάληψη του επιμερισμού των ευθυνών απέναντι στο πρόβλημα. Παρά τις αποφάσεις για μετεγκατάσταση 160 χιλιάδων σε ευρωπαϊκές χώρες, έως τώρα έχουν μεταφερθεί μόλις 241 άτομα σε 9 κράτη-μέλη. Ενώ η Ελλάδα έχει δεχθεί να φιλοξενήσει 50 χιλιάδες, υψώνονται συρμάτινα τείχη από κράτη που προσδοκούν ότι θα κρατήσουν έξω από αυτά το πρόβλημα. Το Δουβλίνο ΙΙ, έχει πια ξεπεραστεί από την πραγματικότητα.

Θα πρέπει να ασκηθεί ουσιαστική πίεση στην Τουρκία ώστε να αποτρέπει τη δράση των δουλεμπόρων που διακινούν γυναικόπαιδα στα νερά του Αιγαίου. Η Τουρκία, με τα χρήματα που ενισχύεται από την Ευρώπη, οφείλει να συναινέσει στη δημιουργία hotspots στο έδαφός της. Και η όποια μετακίνηση σε ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται απευθείας από την Τουρκία, είτε με πλοία, είτε με αεροπλάνα.

Λύση τελειωτική θα υπάρξει μόνον όταν σε Συρία και Ιράκ επικρατήσει επιτέλους η ειρήνη, ώστε να πάψουν οι άνθρωποι να φεύγουν κυνηγημένοι από τον πόλεμο και την ανέχεια αναζητώντας τη Γη της Επαγγελίας».

Εκτός του κ. Χαρακόπουλου στη Διάσκεψη της COSAC συμμετέχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Τάσος Κουράκης και η αντιπρόεδρος κ. Αννέτα Καβαδία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass