ΣΒΗΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ

Φωτιές στο Twitter με μηνύματα που «εκνεύρισαν» τον Νταβούτογλου

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015 1:17

 

ΑΘΗΝΑ

Κάποιος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ευθύνεται για την αναστάτωση που προκλήθηκε στα social media, μετά από τις αναρτήσεις του πρωθυπουργού, οι οποίες εκνεύρισαν τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το γραφείο του κ. Τσίπρα, μετά από τη διάσταση που πήρε το θέμα, το οποίο σχολιάστηκε εκτενώς και από τον διεθνή Τύπο. Σύμφωνα με αξιωματούχο του γραφείου του πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε στο Reuters, ένας βοηθός του κ. Τσίπρα έκανε κατά λάθος τις αναρτήσεις.

«Εγινε ένα λάθος. Ο κ. Τσίπρας πράγματι τα είπε αυτά στον κ. Νταβούτογλου, στη συνάντησή τους, αλλά δεν υπήρχε πρόθεση να δημοσιοποιηθούν, οπότε διαγράφηκαν», είπε ο εν λόγω αξιωματούχος στο Reuters.

Ποικιλοτρόπως δεν σχολιάστηκαν οι ίδιες οι αναρτήσεις, αλλά και το γεγονός ότι διαγράφηκαν, έπειτα από την παρέμβαση του Τούρκου πρωθυπουργού. Για αυτό, το Μέγαρο Μαξίμου σχολίαζε ότι «Διαγράψαμε τις αναρτήσεις από την καλή μας θέληση».

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν μία από τις αναρτήσεις που εμφανίστηκαν στον λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter, η οποία απευθυνόταν στον Αχμέτ Νταβούτογλου, έλεγε «Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Τούρκους». Λίγη ώρα αργότερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε στον Ελληνα ομόλογό του, μέσω του Twitter, «Τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για τους πιλότους είναι μετά βίας στο πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας επικεντρωθούμε στη θετική ατζέντα μας».

Μετά από αυτό, οι αναρτήσεις διαγράφηκαν από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του κ. Τσίπρα στο Twitter, αλλά ο σάλος είχε ήδη προκληθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγγλόφωνος λογαριασμός του Αλέξη Τσίπρα ανέβασε τέσσερα μηνύματα προς τον κ. Νταβούτογλου την Κυριακή σε σχέση με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού και τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού FIR.

“Ευτυχώς οι δικοί μας πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας με τους Ρώσους”, είπε ο κ. Τσίπρας (σ.σ. το ρωσικό αεροσκάφος φέρεται να παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για δευτερόλεπτα πριν καταρριφθεί).

“Αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο είναι εξωφρενικό και απίστευτο. Ξοδεύουμε δισεκατομμύρια σε όπλα, εσείς για να παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας και εμείς για να σας αναχαιτίζουμε” τόνισε σε επόμενο Tweet.

“Έχουμε τα πιο σύγχρονα εναέρια όπλα και δεν μπορούμε να συλλάβουμε τους διακινητές προσφύγων στο έδαφος, αυτούς που πνίγουν αθώους ανθρώπους” συνέχισε.

Ο Νταβούτογλου απάντησε μόνο στο πρώτο Tweet. “Τα σχόλια για τους πιλότους από τον Αλέξη Τσίπρα δεν συμβαδίζουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη ας επικεντρωθούμε στη θετική ατζέντα”.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργικός λογαριασμός στα αγγλικά έσβησε τα τέσσερα tweets, διατηρώντας τα στον ελληνικό λογαριασμό – προκαλώντας ξανά σχόλια.

Τελικά ο κ. Τσίπρας έκανε νέα παρέμβαση λέγοντας: “Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να βρίσκουμε λύσεις”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διάλογος προκάλεσε σειρά σχολίων στο Twitter, ενώ έγινε θέμα και σε διεθνή ΜΜΕ.

Ο βρετανικός Guardian χαρακτήρισε "πολύ ασυνήθιστη" την κίνηση Τσίπρα", επισημαίνοντας το γεγονός ότι το ελληνικό επιτελείο έσπευσε να σβήσει τα tweets στα αγγλικά, διατηρώντας μόνο τα ελληνικά.

Το ίδιο Μέσο σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν διευκρίνισε εάν τα όσα έγραψε στο Twitter ειπώθηκαν στην Σύνοδο ή εάν τα έγραψε μόνο στα social media.

Η συζήτηση που προέκυψε μετά από αυτή την ενέργεια Τσίπρα, να ανεβάσει τα συγκεκριμένα μηνύματα και κατόπιν να τα σβήσει, αφορούσε στο ερώτημα εάν επρόκειτο για διπλωματική αιχμή από τον έλληνα πρωθυπουργό ή για γκάφα, που έσπευσε να "μαζέψει", όταν απάντησε ο τούρκος ομόλογός του. Διατηρώντας τα, πάντως, στα ελληνικά, οδήγησε χρήστες των social media να χλευάσουν την κίνηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θεωρεί ότι -με τον τρόπο αυτό- δεν θα γίνουν αντιληπτά...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass