ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Θ. ΡΙΖΑΚΗΣ

Να επαναποδοθούν τα προνόμια για τους ανάπηρους πολέμου

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2015 0:32

 

Στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα, είχε την ευκαιρία να εκθέσει τα προβλήματα των αναπήρων πολέμου, ο πρόεδρος των αναπήρων και θυμάτων πολέμου Εθνικής Αντίστασης του νομού, Θανάσης Ριζάκης.

Ο αεικίνητος αντιστασιακός, μετά τα παράπονα που εξέφρασε τον περασμένο Οκτώβρη στον αναπληρωτή υπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, επανέλαβε τα αιτήματα των αναπήρων πολέμου και στον καθ΄ ύλη αρμόδιο, καθώς οι συγκεκριμένοι ανάπηροι υπάγονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Δώσαμε τη ζωή και το αίμα μας για την πατρίδα και οι κυβερνήσεις μας έχουν ξεχάσει», τόνισε στον υπουργό ο κ. Ριζάκης, επισημαίνοντας ότι οι υπερήλικοι πλέον ανάπηροι πολέμου έχουν περιέλθει σε εξαθλίωση και κάθε ένας που φεύγει από τη ζωή, φεύγει πικραμένος.

Ο κ. Ριζάκης αναφέρθηκε στα προνόμια των αναπήρων πολέμου που αφαιρέθηκαν σταδιακά από το 2009 μέχρι και σήμερα, από τους μνημονιακούς νόμους που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρακράτηση φόρου 20 % από τα ενοίκια των περιπτέρων που κατέχουν οι ανάπηροι πολέμου, αλλά και στην αφαίρεση των προνομίων από τις ανύπαντρες θυγατέρες των αναπήρων, οι οποίες δεν μπορούν πλέον ούτε τους κατάκοιτους γονείς τους να φροντίζουν, ούτε οι ίδιες να τα βγάζουν πέρα.

Ο κ. Βίτσας άκουσε με προσοχή τον εκπρόσωπο των αναπήρων πολέμου και υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και θα θέσει τα αιτήματα σε προσεχές υπουργικό συμβούλιο.

«Περιμένω με αγωνία τα αποτελέσματα των ενεργειών του κ. Βίτσα», τονίζει με νόημα ο κ. Ριζάκης.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass