ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ - ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Ι. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Πέφτουν οι τόνοι, «ασήκωτη» η ΝΔ

* Τι πρότειναν οι υποψήφιοι πρόεδροι στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ * Απουσίαζαν Καραμανλής-Σαμαράς- Μεϊμαράκης* Βόμβα Ντόρας για τις εκλογές του 2009

Δημοσίευση: 25 Νοε 2015 1:04

ΑΘΗΝΑ

Προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους κατέβαλαν οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ στις ομιλίες τους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διεξήχθη χθες χωρίς τη συμμετοχή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος το απόγευμα παραιτήθηκε από τη θέση του μεταβατικού προέδρου, όρισε αντιπρόεδρο τον Γ.Πλακιωτάκη και του παρέδωσε τη μεταβατική προεδρία. Εκλογές το συντομότερο δυνατόν ζητούν Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών το αργότερο στις 13 Δεκεμβρίου.

«Όσα συνέβησαν, δείχνουν ότι χρειάζεται επανεκκίνηση, δημιουργική ανανέωση της ΝΔ. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα» ανέφερε και πρότεινε κώδικα δεοντολογίας με δύο άρθρα:

1) Δεν προσωποποιούμε τις όποιες διαφορές μας.

2)Δεν αναμειγνύουμε πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος.

«Από τώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κοινό στόχο την ισχυρή μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, την μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στην ΝΔ» συνέχισε χαρακτηρίζοντας τη 13η Δεκεμβρίου ημέρα αναγέννησης, ανάτασης και ενότητας του κόμματος.

Είπε ακόμη ότι «είμαστε σε μία τεταμένη εποχή, σε μια πολύ τεταμένη περιοχή, η χώρα δοκιμάζεται, ένας ανίκανος πρωθυπουργός ζητά συναίνεση, δηλαδή συνενοχή σε έναν αδιέξοδο δρόμο».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, ακόμη και στις 6 Δεκεμβρίου.

Επίσης, τόνισε ότι οι τέσσερις υποψήφιοι πρέπει να συναντηθούν το συντομότερο και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εθνικής συνδιάσκεψης προκειμένου να αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Τέλος, συμφώνησε με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην υπάρχουν προσωπικές αναφορές του ενός προς τον άλλο υποψήφιο.

O κ. Τζιτζικώστας δεν έθεσε θέμα ανάληψης της προσωρινής προεδρίας του κόμματος από τον Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο Ι. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

«Αποδέχομαι με απόλυτη συναίσθηση του ρόλου και των υποχρεώσεών μου την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη» είπε ανεβαίνοντας στο βήμα ο νέο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Χαρακτήρισε επίσης ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη για τον οποίο έπλεξε το εγκώμιο σημειώνοντας πως «είναι ιστορικό στέλεχος της παράταξης με σημαντική προσφορά που δεν δίστασε να αναλάβει το κόμμα σε μια δύσκολη συγκυρία και να το κρατήσει όρθιο».

Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν την Κυριακή ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του κόμματος και της εταιρείας, «ζήσαμε οργανωτικό φιάσκο που έπληξε την εικόνα της παράταξης και πλήγωσε τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ».

«Αντί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όλοι και να συμβάλουμε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος συμμετείχαμε σε ένα γαϊτανάκι εσωστρέφειας που μόνο κακό κάνει στην πληγωμένη εικόνα, το κύρος και την αξιοπιστία της παράταξής μας» τόνισε και καταλόγισε ευθύνες σε όλους.

«Το να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο είναι εύκολο και ανέξοδο. Ζητώ αυτή την κρίσιμη ώρα να πρυτανεύσει η λογική, να διασφαλίσουμε την ενότητά μας» επισήμανε και κάλεσε τους πάντες άλλα κυρίως τους τέσσερις υποψήφιους να χαμηλώσουν τους τόνους.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ , ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Την παραίτηση του από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέροντας ότι στη θέση του διορίζεται ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε τοποθετηθεί αντιπρόεδρος του κόμματος.

Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία στη Συγγρού, είπε: "Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα την ενότητα του κόμματος και ήμουν στρατιώτης σε αυτή την πορεία".

Είπε ότι "σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου που δεν συνάδει με το νεοδημοκρατικό ήθος και αναφέρθηκε σε μία "χυδαία και ανήθικη επίθεση", και επειδή "έχει δημιουργηθεί μεγάλη ένταση, οι νεοδημοκράτες είναι στεναχωρημένοι", "για να αποκλιμακώσω αυτή την ένταση όρισα τον Γιάννη Πλακιωτάκη αντιπρόεδρο και παραδίδω τη μεταβατική προεδρία της ΝΔ σε εκείνον και συνεχίζω την πορεία μου ως υποψήφιος πρόεδρος".

Πρόσθεσε ότι "αυτό το κάνω για την ενότητα του κόμματος, δεν υπάρχει θέμα διάσπασης", ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε σκωπτικά: "Δεν έχω ακούσει κάτι για τη δημιουργία νέου κόμματος".

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ

Ακολούθησε δήλωση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι παύει να προεδρεύει της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα , την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανακοίνωσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο κ. Παπαμιμίκος θεωρεί πως με την κίνησή του αυτή θα διευκολύνει το έργο της επιτροπής καθώς μετά την αποτυχία των εκλογών της Κυριακής είχαν εκφραστεί ενστάσεις από τους υποψηφίους προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας τη θέση του κ. Παπαμιμίκου παίρνει ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος κ. Πλακιωτάκης ο οποίος όμως ήδη διαδέχεται στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σύμφωνα με το άρθρο 10, παρ. 1, όπως ορίζεται από το καταστατικό της ΝΔ, «Πρόεδρος του Κόμματος είναι αυτός που εκλέγεται νόμιμα, με τον τρόπο που ορίζεται στο παρόν άρθρο.».

Στο άρθρο 9, παρ. 2,υποπαρ. 8: «Μπορεί να ορίζει έναν ή περισσότερους Αντιπροέδρους του Κόμματος, στους οποίους μπορεί να αναθέτει την προσωρινή αναπλήρωσή του όταν κωλύεται, την εποπτεία και τον συντονισμό ειδικότερων τομέων ευθύνης που καθορίζει ο ίδιος, καθώς και κάθε άλλη, κατά την κρίση του, αρμοδιότητα.».

Παράλληλα, το άρθρο 10, παρ. 19 ορίζει ρητά ότι: «Ο απερχόμενος Πρόεδρος συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την εκλογή του νέου Προέδρου. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, καθήκοντα Προέδρου ασκεί προσωρινά ο Αντιπρόεδρος. Επί περισσότερων Αντιπροέδρων, τηρείται η τάξη ορισμού τους ή, επί ταυτόχρονου ορισμού, η αρχαιότητά τους σε κοινοβουλευτική θητεία. Εάν δεν υπάρχουν ή κωλύονται οι Αντιπρόεδροι, καθήκοντα Προέδρου ασκεί προσωρινά ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, οπότε εφαρμόζεται η διάταξη του τελευταίου εδαφίου της § 9 του παρόντος άρθρου.».

ΝΤΟΡΑ:ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΣΑΜΠΟΤΑΖ

Βόμβα μεγατόνων έριξε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, καθώς ερωτηθείσα σχετικά είπε: "Δεν αποκλείω να έγινε σαμποτάζ την Κυριακή στις εκλογές της ΝΔ".

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "μου είπε μία φίλη μου, ότι εδώ μία γιορτή κάνουμε και ανάβουμε και σβήνουμε τα φώτα για να δούμε αν θα πέσουνε. Είναι δυνατό να μην έχει γίνει έλεγχος".

Και πρόσθεσε: "Έζησα την προηγούμενη διαδικασία του 2009, είχε τα ίδια προβλήματα, επί 5 ώρες, έγιναν σημεία και τέρατα. Τότε αναγνώρισα το αποτέλεσμα για να διασφαλιστεί η ενότητα της ΝΔ".

Η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι "η διαδικασία αυτή έχει προβλήματα, είτε είναι πανάκριβη και η ΝΔ δεν έχει τα λεφτά είτε είναι προβληματική και πολλοί την είχαν αμφισβητήσει από την αρχή".

Υπογράμμισε την ανάγκη "η διαδικασία να είναι αδιάβλητη", επαναλαμβάνοντας ότι το 2009 είχε προβλήματα".

Σε ερώτηση εάν το 2009 έγινε νοθεία, η κ. Μπακογιάννη απάντησε εμμέσως: "Δεν μπαίνω σε αυτή την κουβέντα ενώ επί 5 χρόνια έχω κλείσει το στόμα μου". Τόνισε ωστόσο ότι "έπεσαν τα μηχανήματα επί 4 ώρες, έγιναν πράγματα και θαύματα τότε".

"Αποδέχθηκα το αποτέλεσμα για τους δικούς μου λόγους, ουδέποτε το έθεσα σε αμφιβολία. Σήμερα όμως με την εμπειρία του 2009, ειδοποίησα όλους τους υποψηφίους για να προσέξουν. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η διαδικασία πρέπει να είναι αδιάβλητη", παρατήρησε.

Η ίδια τόνισε ότι "ο κ. Μεϊμαράκης, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν έπρεπε να παραιτηθούν".

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Μετά την παραίτηση του κ. Μειμαράκη από την θέση του προέδρου της ΝΔ, ο βουλευτής Λασιθίου και γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης αναλαμβάνει χρέη μεταβατικού πρόεδρου.

Ο βουλευτής από το Λασίθι που διετέλεσε Υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και Υφυπουργός Άμυνας επί Κώστα Καραμανλή, εκλέγεται συνεχώς στην περιφέρεια του απο το 2004.

Ο κύριος Πλακιωτάκης προσμετράται στους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, ενώ ανήκει στον «κύκλο» των Καραμανλικών βουλευτών. Διατηρεί όμως εξαιρετικές σχέσεις με το Μητσοτακικό στρατόπεδο λόγω και της κοινής καταγωγής.

Είναι παντρεμένος με την επιχειρηματία, Αφροδίτη Δωρίτη .

Το βιογραφικό του Γιάννη Πλακιωτάκη από το site της Βουλής

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10-7-1968.

Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος.

Επάγγελμα: Βιοχημικός Μηχανικός-Επιχειρηματίας.

Σπουδές: Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, Μεταπτυχιακό στη Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City University Business School. Εργάστηκε στον Eurocontrol, τον διακρατικό Οργανισμό που ελέγχει την Εναέρια Κυκλοφορία και την ασφάλεια των πτήσεων σε όλη την Ευρώπη. Είναι μέλος του Συλλόγου αποφοίτων του Biochemical Engineering University του Λονδίνου και του City University Business School.

Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες: Εξελέγη βουλευτής Λασιθίου με τη Ν.Δ. το 2004, 2007, 2009, 2012 και 2015.

Υπήρξε Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Βουλής και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Υπήρξε μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κ.Σ του ΟΑΣΕ.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες:

​Το 2007-2009 διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενώ τον Ιούνιο 2014 ορκίστηκε Υφυπουργός Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας επί κυβερνήσεως Σαμαρά, με αρμοδιότητα τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 που επανεξελέγη στον Νομό Λασιθίου.

Τον Φεβρουάριο 2015 ορίστηκε Γενικός Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass