Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Κ. ΓΚΟΥΜΑ

Η Μεσοχώρα, ο Αχελώος και οι αγρότες της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 0:19

 

Συνέχεια στο θέμα των αντιδράσεων για το έργο της Μεσοχώρας δίνει σήμερα ο γεωπόνος και μέλος της Εταιρείας Θεσσαλικών Μελετών κ. Κώστας Γκούμας λέγοντας τα εξής: «Μέσα σε όσα συμβαίνουν να κι αυτό. Δεν θέλουν λένε ενέργεια από νερά, δεν θέλουν να φέρουμε νερό στον κάμπο από ένα γειτονικό ποτάμι, τον Αχελώο. Έτσι τη Μεσοχώρα, όπου το φράγμα και το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας είναι έτοιμο, δεν τη θέλουν να λειτουργήσει, το τραβάνε παραπίσω, το σκέπτονται λέει ώστε να είναι «υποδειγματική» (!) η διαδικασία και να μην μείνουν οι Μεσοχωρίτες σε κοντέινερ (!). Το άλλο φράγμα της Συκιάς, δεν το συζητάνε καν γιατί λέει αν γίνει εκεί η λίμνη «κινδυνεύουμε» κάποια στιγμή να δούμε το νερό να μεταφέρεται από τη σήραγγα Πευκοφύτου στον κάμπο και αυτό θεωρείται καταστροφικό (!). Τόσα χρόνια το πολεμάνε, ε όχι και να το αφήσουν να γίνει, τι και εάν όλα τα όλα κόμματα και η Βουλή, όπου το συζήτησαν δεκάδες φορές, είπε ναι στα έργα, τι και εάν με δημοκρατική διαβούλευση εδώ στη Θεσσαλία οι χρήστες νερού, οι φορείς και η πολιτεία πριν δύο χρόνια είχαν αποφασίσει να τελειώσουν τα έργα, να έλθουν όταν μπορέσουν τα 250 εκ. κ.μ. νερού στον κάμπο. Αυτοί τώρα, με την αλαζονεία των κυβερνώντων, καταργούνε διαδικασίες, ακυρώνουν τις αποφάσεις και τα έργα και ούτε καν νοιάζονται για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που επενδύθηκαν εκεί πάνω.

Θα έλεγε κανείς ότι ίσως κάτι καλύτερο έχουν σκεφθεί για τη γεωργία, για τους αγρότες. Άραγε μήπως θα τους μειώσουν το κόστος παραγωγής; Μήπως θα τους μειώσουν τους φόρους; Μήπως θα τους αυξήσουν τη σύνταξή τους; Μήπως έχουν να ανακοινώσουν κάποιο εναλλακτικό σχέδιο ώστε να μην συνεχιστεί η περιβαλλοντική καταστροφή στον υπόγειο υδροφορέα, που στηρίζει σήμερα τη γεωργία; Μήπως θα δώσουν χρηματοδοτήσεις για συστήματα άρδευσης που θα μειώσουν την κατανάλωση νερού; Μήπως θα εκπονήσουν και θα αρχίσουν την εφαρμογή κάποιου άλλου εναλλακτικού γεωργικού μοντέλου που θα βελτιώσει τη ζωή των αγροτών και την οικονομία στην περιοχή μας; Τι τέλος πάντων θετικό προτείνουν ώστε να έχουν το θράσος να ακυρώνουν έργα σε εξέλιξη που θα επιφέρουν, έστω σε κάποια χρόνια, μια ανακούφιση στην οικονομία και το περιβάλλον της περιοχής μας;

«Πεθαμένα» λοιπόν τα έργα Αχελώου κ. Σκουρλέτη; Άντε τώρα να το εξηγήσετε και στον κόσμο της αγροτιάς, την ώρα μάλιστα που αγωνίζεται στους δρόμους. Άντε να δούμε ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο σας, πώς θα τα «γκρεμίσετε» μαζί με τον συνάδελφό σας τον κ. Τσιρώνη και όλους όσοι μας απειλούν τόσα χρόνια ότι θα το κάνουν. Τώρα είστε στην κυβέρνηση, άρα δεν μένει παρά να κάνετε τις μελέτες, να βρείτε τα χρήματα, να γκρεμίσετε τα έργα, να μας πείτε όμως πρώτα πόσο θα μας κοστίσει αυτό και ποιες οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα προκύψουν από τις ιδεοληψίες σας.

Πάντως, για να κλείσουμε, υπάρχει και ένα άλλο σενάριο λιγότερο φανταστικό και περισσότερο πιθανό. Να φύγετε γρήγορα από την κυβερνητική εξουσία, την οποία τόσο αλαζονικά αλλά και ανεύθυνα ασκείτε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass