ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Προκαλούν σύγχυση οι δύο Ομοσπονδίες»

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2017 16:20

Εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας (ΕΣΠΕΛ) και Βόλου (ΕΣΠΕΕΒ) συναντήθηκαν πρόσφατα στον Βόλο και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη δευτεροβάθμια σωματειακή εκπροσώπηση των Στρατιωτικών.

Όπως σημειώνεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο Ενώσεων «η ανωτέρω συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν έντονων ανησυχιών των Στρατιωτικών, μελών και μη μελών των Ενώσεων, που υπηρετούν στις δύο περιφερειακές ενότητες.

Ειδικότερα, κατά την πρόσφατη διαβούλευση για την ψήφιση του Νέου Μισθολογίου των Στρατιωτικών, εμφανίστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων δύο δευτεροβάθμιες Ομοσπονδίες (Π.Ο.Ε.Σ. & Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) εκπροσωπώντας τους Στρατιωτικούς, παρόλο που ο ν. 4407/2016 αναφέρει ότι θα υπάρχει μόνο ένα δευτεροβάθμιο σωματείο εκπροσώπησης των Στρατιωτικών με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών».

Αποτέλεσμα αυτού είναι να υφίσταται μεγάλου μεγέθους σύγχυση στις τάξεις των Στρατιωτικών. Δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων, οι δύο εναρμονισμένες με τον ν. 4407/16 Πρωτοβάθμιες Ενώσεις τοποθετούνται επί του θέματος ως εξής:

Κάνουν έκκληση προς την Πολιτεία και τη Δικαιοσύνη να δώσουν το συντομότερο δυνατό μια οριστική και αμετάκλητη λύση στο θέμα της δευτεροβάθμιας εκπροσώπησης των Στρατιωτικών.

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, παραμένουν σε καθεστώς ετοιμότητας να προβούν σε κινήσεις νομιμότητας όταν και εάν απαιτηθεί, ανάλογα με το αποτέλεσμα του ανωτέρω αιτήματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass