ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

«Πονοκέφαλος» οι παράνομες εισαγωγές οίνου

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2017 22:38

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Το έντονο ενδιαφέρον για την πολύχρονη ανοδική πορεία του συνεταιρισμού, η αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στους αμπελουργούς, η πορεία του οίνου και των αποσταγμάτων καθώς και οι τρόποι προβολής των προϊόντων του Οινοποιείου και εκτός Ελλάδας

συζητήθηκαν χθες σε μια ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού στον Τύρναβο.
Αναλυτικότερα, επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησαν χθες στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γιώργος Λαδόπουλος, και Πολιτισμού, Τουρισμού και Διά Βίου Μάθησης κ. Γιάννης Μπουτίνας και ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νίκος Γαβριήλ.
Οι δύο νέοι αντιπεριφερειάρχες επέλεξαν ως πρώτο συνεταιρισμό επίσκεψής τους στην Π.Ε. Λάρισας το Οινοποιείο Τυρνάβου ως μια δυναμική επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε μια προσπάθεια προσέγγισης.
Οι κ. Λαδόπουλος, Μπουτίνας και Γαβριήλ εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή την πρόθεσή τους από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας να προσεγγίσουν τα ζητήματα που αφορούν στον αμπελοοινικό τομέα. Μεταφέροντας και τις θέσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού ο οποίος γνωρίζει άριστα τα ζητήματα που αφορούν στην αμπελοκαλλιέργεια, τέθηκαν τα θέματα όπως είναι η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Ακόμα τονίστηκε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αθρόων εισαγόμενων εισροών αμφιβόλου ποιότητας αποσταγμάτων και κρασιών. Χρειάζονται συνεχείς έλεγχοι για να προστατευτεί η δημόσια υγεία, αλλά να υπάρξει ακόμα αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.
ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Γόνιμη επίσης ήταν η συζήτηση για την προβολή των προϊόντων και του Οινοποιείου αλλά και άλλων τοπικών προϊόντων σε διεθνείς εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει άμεσα η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για δύο εκθέσεις που θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσα στον επόμενο χρόνο.
Νωρίτερα, τους τρεις άνδρες ενημέρωσε ο πρόεδρος του Οινοποιείου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος, ο οποίος πέρα από τη θετική πορεία του συνεταιρισμού έδωσε έμφαση στο ζήτημα που αφορά στις παράνομες εισαγωγές προϊόντων οίνου και αποσταγμάτων με τις οποίες υποβαθμίζεται η ποιότητα των προϊόντων με συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών, το δημόσιο χάνει έσοδα και ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Αναφέρθηκε στην προστασία των προϊόντων ΠΓΕ τα οποία στηρίζουν την τοπική οικονομία.
Παρεμβάσεις στη συζήτηση έγιναν και από τα παρευρισκόμενα μέλη της διοίκησης και τον γενικό διευθυντή κ. Βαγγέλη Σίκαλο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Απόστολος Ευαγγελόπουλος, ο γραμματέας κ. Απόστολος Καλμπούρης, ο ταμίας Δανιήλ Νάκας,το μέλος και αντιπρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης, το μέλος Νίκος Μόκας και το μέλος Θωμάς Κακάλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass