ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών

• Μέχρι 30 Νοεμβρίου - Απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2017 22:29

Με γρήγορους ρυθμούς ο Δήμος Τυρνάβου μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών ενημέρωσε με επιστολές τους οφειλέτες για το χρέος τους προς τον Δήμο και τους καλεί να προσέλθουν στην ταμειακή υπηρεσία για ενημέρωση και

τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους.
Στόχος του Δήμου Τυρνάβου είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για την ύπαρξη των οφειλών τους και να ωφεληθούν από τους ευνοϊκούς όρους της ισχύουσας διάταξης ρυθμίζοντας μικρά ή μεγάλα ποσά που οφείλουν από οποιαδήποτε αιτία προς αυτόν.
Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα Νόμο 4483/2017 στον οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ των άλλων, διάταξη (άρθρο 52) για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων βεβαιωμένων οφειλών προς τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα ή αυτών που θα βεβαιωθούν σε χρονικό διάστημα έως και δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του (ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου 31-7-2017).
Οι οφειλέτες, με τη ρύθμιση των οφειλών τους επωφελούνται, εκτός της δυνατότητας αποπληρωμής σε δόσεις και της διαγραφής των προσαυξήσεων, μέσω της αναστολής λήψης αναγκαστικών μέτρων εκ μέρους του Δήμου που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, καθώς επίσης και με την απόκτηση φορολογικής ενημερότητας, τη δυνατότητα έκδοσης διαφόρων αδειών (μουσικής, κοινόχρηστων χώρων) κ.λπ.
Η ρύθμιση ενεργοποιείται με την υποβολή σχετικής αίτησης εκ μέρους του οφειλέτη, μέχρι 30 Νοεμβρίου 2017.
Οι οφειλές μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής ή και από πρόστιμα ως εξής:
Δόσεις        Απαλλαγή προσαυξήσεων
                                    σε ποσοστό (%)
Εφάπαξ      100
από 2 έως 24    80
από 25 έως 48    70
από 49 έως 72    60
από 73 έως 100    50
Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες, εκτός της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων, και κάθε δόση, εκτός της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι ευρώ .
Ο Δήμος Τυρνάβου με την ευκαιρία της ψήφισης της νομοθετικής ρύθμισης καλεί τους πολίτες να ενημερωθούν με ένα απλό τηλεφώνημα στα τηλέφωνα 24923- 50140 και 24923 - 50138 και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με την προσέλευσή τους στην αρμόδια ταμειακή υπηρεσία.
Πρόκειται για μία σαφέστατα ευνοϊκή ρύθμιση που είναι και η τελευταία πριν αναγκαστεί η υπηρεσία να λάβει τα αναγκαστικά μέτρα που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass