Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ

Αυτό είναι το όραμά μας…

*Τράπεζα Δικογράφων, επιστημονικές επιτροπές, σεμινάρια, γραφείο σταδιοδρομίας νέων δικηγόρων

Δημοσίευση: 17 Νοε 2017 15:12

Το όραμά της για έναν Δικηγορικό Σύλλογο, διαρκή αρωγό του μαχόμενου Δικηγόρου, παρουσίασε και ανέπτυξε στη συνέντευξη Τύπου η υποψήφια πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Νικολέττα Ν. Μπασδέκη.
Συγκεκριμένα στόχος της νέας διοίκησης θα είναι η ουσιαστική και διαρκής ενημέρωση των μελών του με βάση τις νέες εξελίξεις του Δικαίου και της Νομολογίας. Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί άμεσα «Τράπεζα Δικογράφων» που θα λειτουργεί στο κλειστό σύστημα του επίσημου ιστότοπου, στην οποία θα αναρτηθούν πρακτικοί οδηγοί με περιγραφή των απαιτούμενων ενεργειών αλλά και συμβουλών.


Επιπλέον θα συγκροτηθούν Επιστημονικές Επιτροπές που θα στελεχωθούν από Δικηγόρους ειδικευμένους ανά κλάδο Δικαίου και θα παρακολουθούν τις νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις, θα παρέχουν διαρκή ενημέρωση σε όλους τους συναδέλφους. Ταυτόχρονα θα προγραμματιστούν κύκλοι σεμιναρίων για νέους και ασκούμενους.
Η κ. Μπασδέκη για τους νέους δικηγόρους που αδυνατούν ακόμη και να ξεκινήσουν την άσκηση του επαγγέλματος υποσχέθηκε πως θα τους αξιοποιήσει στις διαρκείς επιστημονικές επιτροπές του ΔΣΛ που θα συσταθούν, ούτως ώστε να καταδειχτούν και να εξωτερικεύσουν την εξειδικευμένη τους γνώση.
Θα προωθήσει την κατά προτεραιότητα συμμετοχή των νέων Δικηγόρων σε εκλογικές διαδικασίες, θα θεσμοθετήσει Γραφείο Σταδιοδρομίας Νέων Δικηγόρων, θα χορηγούνται από τον Σύλλογο δωρεάν τα πιστοποιητικά και θα καθιερωθούν δύο ώρες την εβδομάδα για παροχή φορολογικών συμβουλών από τον οικονομολόγο-υπάλληλο του ΔΣΛ.
Θα ενισχυθεί το σωματείο αθλουμένων δικηγόρων, θα συσταθούν νέα τμήματα με ιδιαίτερη στόχευση στον αθλητισμό των γυναικών καθώς και θα επιδιωχθεί συνεργασία με τοπικά γυμναστήρια για την άσκηση των Δικηγόρων σε προνομιακές τιμές. Προσπάθεια θα γίνει και για την οργάνωση πολιτιστικών δράσεων με τη δημιουργία τμημάτων χορού και θεάτρου, διοργάνωση εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα γενικότερα προβλήματα του Δικηγόρου, ο οποίος καλείται να ασκήσει το λειτούργημά του σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες με τον ρόλο του να αποδυναμώνεται συνεχώς.
Ακόμα η κ. Μπασδέκη ανέφερε ότι με την αποφυγή των πολύωρων και άσκοπων αναμονών στις συνεδριάσεις των δικαστηρίων, την πρόταξη των αιτημάτων αναβολών στα ποινικά δικαστήρια, την παρακολούθηση από το ΔΣ του χρόνου έκδοσης των αποφάσεων, το δικαίωμα του Δικηγόρου να επικοινωνεί ο ίδιος, και όχι μέσω των διωκτικών αρχών, με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας κ.α., θα δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διευκόλυνση των εργασιών του Δικηγόρου.
Ακόμη, στα άμεσα σχέδιά της είναι η δημιουργία εφαρμογής για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phones) για το σύστημα αναμετάδοσης της ροής του πινακίου, εφαρμογής ημερολογίου υπενθυμίσεων για τις εκδηλώσεις και συνεδριάσεις των οργάνων του ΔΣΛ αλλά και, κυρίως, για τις φορολογικές – ασφαλιστικές υποχρεώσεις, δημιουργία εφαρμογής με την οποία κάθε μέλος θα μπορεί να εκτυπώνει άμεσα και ηλεκτρονικά την απόδειξη ή το τιμολόγιο για τις υπηρεσίες που παρέχει στον κάθε εντολέα του, η έκδοση του περιοδικού «Δικογραφία» αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά με σκοπό να δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική βάση νομολογίας που θα περιλαμβάνει όλες τις αποφάσεις όλων των δικαστηρίων της Λάρισας και τη σύνδεση του ιστότοπου με τις γραμματείες των ποινικών δικαστηρίων που είναι ήδη μηχανογραφημένες και ειδικά το γραφείο μηνύσεων και έκδοσης αποφάσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass