ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ:

Έργα πριν θρηνήσουμε θύματα

Δημοσίευση: 21 Νοε 2017 22:00

«Να καθιερωθεί ο νομός Λάρισας, ως προορισμός τεσσάρων εποχών», οραματίζεται η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων και η Ενωση Ξενοδόχων της Λάρισας, που σε πρόσφατη εκδήλωσή τους, παρουσίασαν στόχους και τουριστικά προϊόντα, που πρέπει να αναδείξει ο τόπος.

Όμως, τον χειμώνα, πρέπει να βγάλουν από τη λίστα των τουριστικών προορισμών, τα παράλια του νομού.
Καθώς, χείμαρροι «κόβουν» στα δύο την παραλιακή οδό, λίμνες σχηματίζονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου -όπου υπάρχουν κατασκευαστικές ατέλειες- κατολισθήσεις στον επαρχιακό δρόμο Αγιάς Αγιοκάμπου εγκυμονούν κινδύνους για τους οδηγούς… και γενικά μετά από κάθε μεγάλη βροχόπτωση, ο παραλιακός άξονας είναι απροσπέλαστος. Αναμφίβολα με αυτές τις συνθήκες, όχι μόνο τουρισμός δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αλλά ούτε και οι κάτοικοι των παραλίων δεν μπορούν να ζήσουν!
Η πρόσφατη κακοκαιρία, έφερε στην επιφάνεια τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παράλια του Δήμου Αγιάς, λόγω έλλειψης υποδομών. Τα ορμητικά νερά τριών ρεμάτων, που καταλήγουν στη θαλάσσια περιοχή Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας, εγκλώβισαν ανθρώπους στα σπίτια τους, διέκοψαν την πρόσβαση από τον έναν οικισμό στον άλλο, ενώ λίγο έλειψε τα νερά του ρέματος-χειμάρρου στον Αγιόκαμπο να παρασύρουν την περιβόητη γέφυρα Καλατράβα!
Η δημοτική αρχή Αγιάς, προκειμένου να εμποδίσει τη διέλευση οχημάτων σε ένα από τα ρέματα - δρόμους, στην είσοδο προς τη Σωτηρίτσα, τοποθέτησε δύο αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές του. Μερίμνησε, ώστε να μην υπάρξουν θύματα, όμως το πρόβλημα παραμένει. Όπως παραμένει και στον δρόμο – ρέμα, στη θέση Πλατάνια στην παραλία της Βελίκας, στην είσοδο του Αγιοκάμπου, όπου δημιουργείται λίμνη στην άσφαλτο και σε πολλά άλλα σημεία δρόμων και παραδρόμων σε όλη την έκταση των παραλιακών οικισμών.
Η λύση στην περιοχή, είναι μία: Υποδομές! Δεν χρειάζεται να υπάρξουν θύματα, όπως έγινε στη Μάνδρα Αττικής, για να αποφασιστεί η αναγκαιότητα των έργων που πρέπει να γίνουν. «Να κατασκευαστούν γέφυρες, στο ρέμα στη θέση Πλατάνια και στο ρέμα της Βελίκας», υποστηρίζει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλίων ν. Λάρισας, που μόλις πριν ένα μήνα είχε καταθέσει τα προβλήματα υποδομών που υπάρχουν στην περιοχή, στην υπουργό Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά, ζητώντας την παρέμβασή της.
«Χρόνια τώρα, ζητάμε τα αυτονόητα για την ασφάλειά μας… Χρόνια τώρα ζητάμε βασικές υποδομές, διότι χωρίς υποδομές δεν μπορούμε να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη» τονίζουν, δείχνοντας τις φωτογραφίες που απεικονίζουν την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία. «Ο μοναδικός οδικός άξονας κατά μήκος της ακτής, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Είναι επιτακτική ανάγκη να κατασκευαστούν γέφυρες και πεζογέφυρες, σε δύο σημεία της παραλιακής οδού (Σωτηρίτσα και Βελίκα), όπου καταλήγουν ρέματα.
Επίσης, πρέπει να δημιουργηθούν τρεις κυκλικοί κόμβοι, στη διασταύρωση των επαρχιακών οδών Αγιάς, Σκήτης, Σωτηρίτσας και Αγιοκάμπου και στις δύο εισόδους-εξόδους της κεντρικής παραλιακής οδού Αγιοκάμπου και Σωτηρίτσας αντίστοιχα. Όταν θρηνήσουμε θύματα θα είναι αργά… », καταλήγει ο Σύλλογος και αναμένει την ανταπόκριση του Δήμου Αγιάς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass