ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Οι αγρότες ενάντια στις κατασχέσεις

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2018 17:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας οργάνωσαν μπροστά στο κτίριο της Εφορίας Καρδίτσας δεκάδες αγρότες από το μπλόκο της Ε-65 στο «Δέλτα» Καρδίτσας με την συμπαράσταση εργαζομένων και συνταξιούχων.

Με πανό και συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις κατασχέσεις σπιτιών, αγροτικής γης και εισοδήματος. Παράλληλα απεύθυναν κάλεσμα σε όλο τον αγροτικό κόσμο αλλά και τους πολίτες της Καρδίτσας να συμπαρασταθούν στον αγώνα των αγροτών που ήδη βρίσκεται στην 11η μέρα και να πάρουν μέρος στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Όπως ανακοινώθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένο ραντεβού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου και όπως τόνισε ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας, οι αγρότες θεωρούν πως η πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και το επερχόμενο συλλαλητήριο, θα βοηθήσουν να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας, σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως η σημερινή κινητοποίηση αφορά την απελευθέρωση με νόμο των κατασχέσεων για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στους αγρότες και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα. Πρόσθεσε, ότι οι κατασχέσεις λογαριασμών ξεκίνησαν εδώ και καιρό και ότι βρουν το παίρνουν στερώντας από τους αγρότες το δικαίωμα να καλλιεργήσουν. «Γι’ αυτό ζητάμε, συνέχισε, ακατάσχετο 1.250 ευρώ επί 12 μήνες, ώστε να μπορεί να αγοράσει τα απαραίτητα και να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες, για να βγάλει εισόδημα και σιγά-σιγά να πληρώσει.»

Κάλεσε όλο τον αγροτικό κόσμο της χώρας να είναι στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου, για να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο. Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι θα εξελιχθεί «σε μία πολύ μεγάλη κινητοποίηση, καθώς εκτός των αγροτών θα συμμετάσχουν και θα συμπαρασταθούν και πολλοί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, που πλήττονται από την συγκεκριμένη πολιτική.»

Ο Γιάννης Τσιούτρας ειδικός γραμματέας της ΕΟΑΣΚ, κατήγγειλε παραπληροφόρηση και υπονόμευση του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς και της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.

«Ο αγώνας, είπε, είναι των αγροτών και είναι επιβίωσης, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες. Δεν είμαστε η παρέα του Μπούτα, όπως λένε. Είμαστε αγρότες με μεγάλα προβλήματα και γι αυτό βρισκόμαστε στο μετερίζι του αγώνα.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass