ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Φωτογραφεία με «ταυτότητα»

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2018 15:34

Σε τρίωρη στάση, κλείνοντας τα καταστήματά τους, προχώρησαν χθες οι Λαρισαίοι φωτογράφοι συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων, αντιδρώντας στην απόφαση, οι φωτογραφίες για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες και διαβατήρια να εκδίδονται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και όχι από τα φωτογραφεία.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία του ΔΣ των Λαρισαίων Φωτογράφων επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό ενώ χθες το μεσημέρι, έκλεισαν για 3 ώρες τα φωτογραφεία. Στο πλαίσιο των ίδιων κινητοποιήσεων, αύριο Τετάρτη διοργανώνεται πανελλήνια συνάντηση έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται και στο υπόμνημα του Συλλόγου Φωτογράφων Λάρισας «αρκετό καιρό τώρα ακούγεται ότι θα αλλάξει η αστυνομική ταυτότητα βάσει της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την αύξηση του επιπέδου ασφαλείας και τη μείωση του κόστους των υπηρεσιών σε θέματα ελέγχου.

Ο λόγος που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων και όλα τα σωματεία φωτογράφων της Ελλάδος κινητοποιούνται «είναι γιατί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέλει οι φωτογραφίες να γίνονται μέσα στο αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες φωτογράφοι να μην έχουν λόγο στη φωτογραφία αστυνομικής ταυτότητας.

Αυτό στον φωτογραφικό κλάδο, που απαριθμεί τουλάχιστον 1.300 μέλη πιστοποιημένων φωτογράφων, θα είναι καταστροφικό για τον κλάδο μας. Θα υπάρξει σημαντική απώλεια εσόδων για τον επαγγελματικό μας χώρο. Θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο αρκετών καταστημάτων, απώλεια θέσεων απασχόλησης, απώλεια φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

Ο επαγγελματίας φωτογράφος στην ιστορία είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα επαγγέλματα και με την αρπαγή της φωτογραφίας ταυτότητας από μία και μόνο εταιρία που θα γίνεται στο αστυνομικό τμήμα από αστυνομικούς που αντί να κάνουν την υπηρεσία τους θα κάνουν κάτι που δεν είναι στην αρμοδιότητά τους. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι είναι εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα μηχανήματα για βιομετρικές φωτογραφίες και την κατάλληλη τεχνική κατάρτιση για την ασφάλεια των πολιτών» καταλήγει το υπόμνημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass