ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η «μάχη» του κουνουπιού!

Δημοσίευση: 17 Απρ 2018 17:31
Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς οι τρέχουσες κλιματολογικές συνθήκες έκαναν αναγκαία την έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, από τις πρώτες ημέρες του Απριλίου πραγματοποιούνται ψεκασμοί ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας προχωρούν με ελέγχους στα φυσικά υγροτοπικά συστήματα, με τοποθέτηση παγίδων σύλληψης και εφαρμογές ακμαιοκτονίας σε επίκαιρες θέσεις της περιοχής του Δέλτα του Πηνείου. Οι πληθυσμοί τόσο προνυμφών όσο και ακμαίων κουνουπιών διαπιστώνεται ότι βρίσκονται σε περιορισμένα επίπεδα.

Μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί στις εξής περιοχές: Δήμος Τεμπών (Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι, Ελάτεια), Δήμος Αγιάς (Παλαιόπυργος, Ομόλιο, Στόμιο), Δήμος Κιλελέρ (Σωτήριο, Αχίλλειο, Καλαμάκι, Πλατύκαμπος).

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την κάλυψη και των υπόλοιπων ευαίσθητων περιοχών της Π.Ε. Λάρισας, ενώ εργασίες θα εντατικοποιηθούν και θα προστεθούν συνεργεία συναρτήσει των ευρημάτων πεδίου και των καιρικών συνθηκών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass