ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ «Ε.τ.Δ.» ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ *ΑΝΟΔΟΣ ΞΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ- Κ. ΕΥΡΩΠΗ

Υψηλές τουριστικές υπηρεσίες σε Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό

Αισιόδοξοι για την τουριστική περίοδο δηλώνουν στην «Ε.τ.Δ.» οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών Κάτω Ολύμπου και της Τ.Κ. Αιγάνης

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2015 8:26
Αισιόδοξοι για την τουριστική περίοδο δηλώνουν στην «Ε.τ.Δ.» οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών Κάτω Ολύμπου και της Τ.Κ. Αιγάνης Αισιόδοξοι για την τουριστική περίοδο δηλώνουν στην «Ε.τ.Δ.» οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών Κάτω Ολύμπου και της Τ.Κ. Αιγάνης

 

ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ

Του Κώστα Τσόλα

Όλα είναι έτοιμα εδώ και εβδομάδες στα παράλια αλλά και τους ορεινούς οικισμούς της δημοτικής κοινότητας Αιγάνης του Δήμου Τεμπών. Ειδικά στην παραλιακή ζώνη, έναν παραδεισένιο τόπο όπου ο Έλληνας ή ο αλλοδαπός επισκέπτης μπορεί να περάσει μοναδικές διακοπές για λίγες ή περισσότερες ημέρες.

Ο λόγος για τα παράλια του νομού μας, Καστρί Λουτρό, Μεσάγγαλα, Κουλούρα, όπου έξι χιλιόμετρα χρυσής παραλίας βραβευμένης με τρεις γαλάζιες σημαίες περιμένουν τους παραθεριστές στο γαλάζιο της θάλασσας του Θερμαϊκού κόλπου, λίγο πριν αυτό ανταμώσει με το ανοιχτό Βόρειο Αιγαίο.

Η συζήτηση στην παραλία των Μεσαγγάλων με ανθρώπους που αγωνίζονται χρόνια τώρα να αξιοποιήσουν και το κατάφεραν με πολλή δουλειά, να αναδείξουν τα υπέροχα παράλια του βόρειου τμήματος του νομού μας.

Η «Ε» είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Τοπικής Κονότητας Αιγάνης κ. Κώστα Ζαφείρη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Εστίασης Κάτω Ολύμπου και Παραλίων κ. Φάνη Βουλιώτη και τον ταμία του συλλόγου κ. Θανάση Μητσόπουλο, ενός συλλόγου που τα μέλη του είναι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αφορούν την εστίαση, τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα μπαρ, ακόμα και τα μάρκετ.

Επίσης στη συζήτηση προστέθηκε και η παρέμβαση του αντιπροέδρου των ξενοδόχων ν. Λάρισας κ. Γιώργου Πολύζου, καθώς και του προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών και αντιπροέδρου του ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Λάμπρου Ζάρρα.

Στη συζήτηση τέθηκε και η απόφαση της Βουλής χθες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Παράλληλα στη συνομιλία οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της περιοχής, αναφέρθηκαν στο πλήγμα που θα δεχθεί ο τουρισμός στην περίπτωση που αυξηθεί στην εστίαση ο Φ.Π.Α. από 13% σε 23%.

Ανοίγοντας τη συζήτηση ο κ. Φάνης Βουλιώτης απαντώντας στο ερώτημα πόσο θα επηρεάσει το δημοψήφισμα και οι τελευταίες εξελίξεις τον τουρισμό σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα αφού πέρασε μόλις ένα 48ωρο από την απόφαση της Βουλής.

Παρά τις τελευταίες εξελίξεις ο κ. Βουλιώτης είναι αισιόδοξος πιστεύοντας ότι όλα θα πάνε καλά και αυτή τη φετινή περίοδο. Και ο κ. Βουλιώτης κατέληξε: «Προσφέρουμε σε έξι χιλιόμετρα συνεχούς χρυσαφένιας και πεντακάθαρης βραβευμένης παραλίας με τρεις γαλάζιες σημαίες, μια από τις καλύτερες προσιτές και ποιοτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, τους συμπατριώτες μας από τη Λάρισα και το νομό, τη Θεσσαλία αλλά και την ελληνική ενδοχώρα, κυρίως τη βόρεια, αλλά και γιατί όχι και από άλλες περιοχές».

Στο ίδιο κλίμα και η τοποθέτηση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αιγάνης του Δήμου Τεμπών κ. Κώστα Ζαφείρη οποίος είναι λόγω επαγγέλματος και ο ίδιος μέλος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο κ. Ζαφείρης αναφερόμενος στα παράλια του Κάτω Ολύμπου είπε ότι υπάρχουν είκοσι πέντε επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και δύο σύγχρονα ξενοδοχεία προσφέροντας πάνω από 1.000 κλίνες, πιστοποιημένα με σήμα του ΕΟΤ. Οι επιχειρηματίες πέρασαν κατάλληλα σεμινάρια και οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι άριστες.

Σήμερα οι τιμές για δίκλινο δωμάτιο ή διαμέρισμα από δύο ως πέντε ατόμων κυμαίνονται από 25 έως 60 ευρώ τη βραδιά. Σε ό,τι αφορά την εστίαση οι τιμές είναι προσιτές και καθηλωμένες στην ίδια τιμή χρόνια τώρα. Για τις ξαπλώστρες ,αυτές προσφέρονται δωρεάν με χρέωση μόνο π.χ. τον καφέ από 2,5 έως 3,5 και δωρεάν όλα τα συνοδευτικά, εμφιαλωμένο νερό κ.λπ.

Τα Μεσάγγαλα μάλιστα διαθέτουν και ιαματικά αμμόλουτρα.

Στη διαμόρφωση αυτής της καλής εικόνας που παρουσιάζουν τα παράλια, λέει ο κ. Ζαφείρης είναι και οι παρεμβάσεις που έκανε η Τ.Κ. Αιγάνης και ο Δήμος Τεμπών στο σύνολό του, με ενέργειες τόσο του δημάρχου κ. Κώστα Κολλάτου, όσο και των αντιδημάρχων.

Το τελευταίο διάστημα τα παράλια χωρίστηκαν σε επτά περιοχές –συνοικίες. Έγινε οδοσήμανση με θεματικές ενότητες για πιο εύκολη πρόσβαση. Επίσης μετά από αίτημα του Δήμου Τεμπών και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας κατασκευάστηκε ο κυκλικός κόμβος. Ακόμη σε όλη την περιοχή, διαβεβαιώνει, ο κ. Ζαφείρης διοχετεύεται στο δίκτυο ύδρευσης άφθονο και άριστης ποιότητας πόσιμο νερό.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ – Κ. ΕΥΡΩΠΗ

Αισιοδοξία πηγάζει και από τα λεγόμενα του ταμία του συλλόγου κ. Θανάση Μητσόπουλου. Ο κ. Μητσόπουλος αναφερόμενος στη φετινή σεζόν θεωρεί ότι παρά τα πολιτικά ζητήματα, φέτος αναμένεται να υπάρξει για την περιοχή σημαντική αύξηση έλευσης τουριστών, κυρίως από τα Βαλκάνια, αλλά και την Κεντρική Ευρώπη ακόμα και κατά 90%. Αυτό δεν είναι τυχαίο σημειώνει ο κ. Μητσόπουλος, οφείλεται και στο γεγονός ότι τον περασμένο χειμώνα μέλη του συλλόγου σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν σε τουριστικές εκθέσεις, κυρίως σε χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνο. Η αύξηση του τουρισμού από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη θα μετριάσει τη μεγάλη πτώση του εσωτερικού τουρισμού. Αρνητικό είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά καταργήθηκε ο κοινωνικός τουρισμός, διπλό πλήγμα για τους Έλληνες και τους ανθρώπους του τουρισμού.

Στο ίδιο επίπεδο και η παρέμβαση του αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας κ. Γιώργου Πολύζου ο οποίος και εκείνος και οι συνάδελφοί του αγωνίζονται και το έχουν καταφέρει και στον ξενοδοχειακό τομέα ο νομός Λάρισας να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες για όλα τα βαλάντια.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ και πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τεμπών κ. Λάμπρος Ζάρας αναφέρθηκε στην κοινωνική διάσταση της προσφοράς των επαγγελματιών του Κάτω Ολύμπου στη συντήρηση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass