Με λαμπρότητα τιμά η Λάρισα τα Θεοφάνεια

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2020 16:00

Με τη δέουσα λαμπρότητα θα τιμήσει η Λάρισα τα Θεοφάνεια αύριο Δευτέρα.

Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής: Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. Στις 10:30 π.μ. Μέγας Αγιασμός των Υδάτων χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Στις 11:00 π.μ. έξοδος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη γέφυρα του Πηνειού και αγιασμός των υδάτων. Θα ακολουθήσει δεξίωση και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο αίθριο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

 Εξάλλου με θρησκευτική λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάζονται αύριο Δευτέρα και στους ιερούς ναούς της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας τα Άγια Θεοφάνεια. Στο επίκεντρο, ο επίσημος εορτασμός στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, χοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 10 το πρωί, θα σχηματιστεί πομπή, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας, που θα κατευθυνθεί στη γέφυρα του ποταμού Ελασσονίτη, εκεί όπου θα γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού, με τη συμμετοχή στο έθιμο νεαρών κολυμβητών. Με την επιστροφή – παράδοση του Σταυρού, ο μητροπολίτης δωρίζει αναμνηστικό δώρο και η πομπή κατευθύνεται στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (συνοικία Αμπελοκήπων), όπου γίνεται και η Απόλυση.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Πανηγυρικά θα τελεστεί φέτος η Ακολουθία των Αγίων Θεοφανείων στον Τύρναβο, αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, ενώ μετά από χρόνια θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Τιταρήσιο ποταμό. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής: 10.25 π.μ. πέρας προσέλευσης επισήμων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου.

-10.30 π.μ. Έναρξη του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, παρουσία πολιτικών, αστυνομικών, στρατιωτικών αρχών και του λαού της πόλης του Τυρνάβου. Εν συνεχεία, θα γίνει η αναχώρηση από τον Μητροπολιτικό Ναό στην παραδοσιακή πέτρινη γέφυρα του Τιταρήσιου ποταμού για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου και συνοδεία Στρατιωτικής αντιπροσωπείας.

 ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Με τη δέουσα λαμπρότητα θα τιμήσουν τα Φάρσαλα αύριο τα Θεοφάνεια. Το πρόγραμμα εορτασμού διαμορφώνεται ως εξής: Στις 10:15 π.μ. προσέλευση επισήμων, στις 10:30 π.μ. έναρξη μεγάλου Αγιασμού και στις 12:00 μ. Αγιασμός υδάτων Απιδανού.

ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

Με θρησκευτική ευλάβεια θα τιμηθούν τα Άγια Θεοφάνεια στη γραφική Κουλούρα του Δήμου Τεμπών, όπου θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων. Αναλυτικότερα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος -Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό και εν συνέχεια ο αγιασμός των υδάτων. Αύριο ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί όρθρος -Θεία λειτουργία και Μέγας Αγιασμός από τις 07:30 έως τις 10:30.

ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ

Εξάλλου αύριο από τις 8.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ. στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπηλιάς, θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, επί τη εορτή των Θεοφανείων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα παρατεθεί γεύμα σε όλους τους παρευρισκομένους με παραδοσιακό φαγητό. Στις 12.30 μ.μ. θα τελεσθεί η Ακολουθία της ρίψεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων στην Φυσική Λίμνη της Στεφανιάδος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Νεκτάριο Μητρόπουλο παρουσία του Δημάρχου Αργιθέας κ. Ανδρέα Στεργίου, των τοπικών αρχών και των προσκυνητών. Η πρόσβαση είναι εφικτή (τηλ. για επικοινωνία 2445-031.739).

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Εξάλλου, με λαμπρότητα θα γιορτασθούν τα Θεοφάνεια και στον Πλαταμώνα. Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών για τα Θεοφάνεια στον Πλαταμώνα, που είναι το εξής:

Αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στις 7:00-10:00 Όρθρος–Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος. 10:00-10:45 Μέγας Αγιασμός Θεοφανείων εντός του Ιερού Ναού. 10:45-11:30 Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Λιμάνι.

Στις ιερές ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass