«Κρυφτούλι» αγροτών - ΕΛ.ΑΣ. στον Ε65

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2020 18:31

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Ένα περίεργο «παιγνίδι» δύναμης εξελίχθηκε χθες στο ύψος του «Δέλτα» Καρδίτσας, μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων για τα «μάτια» του… Ε65!


Ειδικότερα, στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη στην πρόσφατη πανθεσσαλική σύσκεψη των Φαρσάλων, αγρότες της ΕΟΑΣΚ με τα τρακτέρ τους επιχείρησαν να δημιουργήσουν αγωνιστικό μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο, αλλά δεν τους το επέτρεψε για άλλη μία φορά οι αστυνομία.
Ωστόσο, στη διάρκεια της εν λόγω κινητοποίησης και μετά από τακτικούς ελιγμούς μέσα από κείμενες αγροτικές εκτάσεις τέσσερα τρακτέρ κατάφεραν να «σπάσουν» τα αστυνομικά «φράγματα», να ανέβουν στην Εθνική Οδό και να σταθμεύσουν στο ρεύμα προς τα Τρίκαλα.
Δεκάδες αγρότες τα ακολούθησαν και πραγματοποίησαν σύσκεψη για τα τεκταινόμενα, όπου τονίστηκε ότι ο αρχικός στόχος εισόδου στον Ε65 επιτεύχθηκε.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κώστας Τζέλλας, κάλεσε την κυβέρνηση να εξετάσει τα αγροτικά αιτήματα, ενώ απευθυνόμενος στους Καρδιτσιώτες παραγωγούς έστειλε μήνυμα μαζικής συμμετοχής στους νέους αγώνες.
Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τον Ε65 μαζί με τα τρακτέρ και ενσωματώθηκαν στο τελικό μπλόκο που έγινε στον παράδρομο του αυτοκινητόδρομου προς Παλαμά, όπως στην τελευταία κινητοποίηση τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ
Να σημειωθεί ότι σε προπαρασκευαστικήσύσκεψη που προηγήθηκε (της χθεσινής κινητοποίησης) στον Παλαμά, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από συνολικά 17 χωριά του Νομού, ο κ. Τζέλλας είχε χαρακτηρίσει μικρή την παρουσία αγροτών στις επάλξεις του αγώνα, γεγονός που - όπως είπε - έδωσε το δικαίωμα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να ισχυρίζεται ότι… οι αγρότες δεν βγαίνουν στους δρόμους γιατί περνούν καλά! «Ο κατάλογος των προβλημάτων στον αγροτικό τομέα είναι ατέλειωτος και είναι άδικο με την απραξία μας να στέλνουμε λανθασμένα μηνύματα στην κεντρική εξουσία και να την αφήνουμε να εφαρμόζει την πολιτική του ξεκληρίσματός μας» επισήμανε.
Αναφερόμενος στο «αγροτικό πετρέλαιο» ο κ. Τζέλλας τόνισε ότι «είναι ένα μέτρο απόλυτα αναγκαίο για να μείνουν οι παραγωγοί στα χωράφια τους. Ο Υπουργός το έχει στο συρτάρι του και δεν το βγάζει διότι εμείς δεν αντιδρούμε, δεν το διεκδικούμε δυναμικά. Αν δεν το κάνουμε στις κινητοποιήσεις που ξεκινάνε, τότε δεν θα αναγκαστεί ποτέ να ανοίξει αυτό το συρτάρι και να μας δώσει αυτό που δικαιούμαστε».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας επισήμανε βασικά αιτήματα του αγώνα όπως:
-Κατώτατες εγγυημένες τιμές όπως στα φωτοβολταϊκά, στα διόδια κ.ά.
-Υποχρεωτική πληρωμή των ποιοτικών χαρακτηριστικών του βαμβακιού στους παραγωγούς από τους εκκοκκιστές.
-Άμεση θέσπιση του αφορολόγητου πετρελαίου για αγροτική χρήση και λήψη μέτρων άμεσης μείωσης του κόστους παραγωγής, αγροτικών μέσων και εφοδίων.
-Άμεση εξόφληση των πληγέντων αγροτών από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές των δυο τελευταίων ετών 2019 – 2020. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζέλλας, «εμείς οι αγρότες πληρώνουμε αυτόν τον Οργανισμό και αυτοί (οι εκάστοτε κυβερνώντες), κάνουν κουμάντο και διορίζουν άτομα της αρεσκείας τους στη διοίκησή του».
-Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή για να αμείβονται όλοι όσοι εργάζονται και όχι αυτοί που δεν δουλεύουν, όπως γίνεται με το τσεκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass