Ελισ.Βαγενάς: Σε Ιμπεριαλιστικό ορμητήριο μετατρέπεται η Ελλάδα

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2020 17:02

Εκδήλωση με σημαντική παρουσία μελών, φίλων και οπαδών του κόμματος και θέμα: «Οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μέσα από το "φακό" των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων», διοργάνωσε προχθές το απόγευμα η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.


Αρχικά τιμήθηκαν οι τρεις πρώτες οργανώσεις και οι τρεις πρωτοπόροι που διακρίθηκαν στην οικονομική εξόρμηση του κόμματος.
Η Χριστίνα Μπεκιάρη μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ μίλησε για την σημασία αυτής της βράβευσης στην προσπάθεια που γίνεται για την στήριξη των οικονομικών του κόμματος σε δύσκολες για το λαό συνθήκες.
Στη συνέχεια μίλησε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, σημειώνοντας πως «Ελλάδα και Τουρκία «σπρώχθηκαν» μαζί στο ΝΑΤΟ στα 1952, με το πρόσχημα πως θα μπει τέλος στην ένταση και των ελληνοτουρκικών σχέσεων , θα οικοδομηθεί μια σχέση «συμμαχίας» των δύο χωρών. Ωστόσο, αυτή η ένταξη αποδείχτηκε πως δεν σταμάτησε καθόλου την παραπέρα όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που εκδηλώθηκε ποικιλοτρόπως, φτάνοντας σήμερα μέχρι τη θεωρία της λεγόμενης "Γαλάζιας Πατρίδας", που προβάλει η αστική τάξη της Τουρκίας».
Ο Ελ. Βαγενάς τόνισε ακόμη πως «η Ελλάδα μετατρέπεται σε μεγάλο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο κατά άλλων λαών, εξέλιξη, που εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, πολέμους και επεμβάσεις, που γίνονται και με τη συμβολή της χώρα μας. Το ΚΚΕ απαιτεί την κατάργηση των απαράδεκτων συμφωνιών Δουβλίνου όσο και της Συμφωνίας της Τουρκίας με την ΕΕ, που εγκλωβίζουν στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ζητά, μεταξύ άλλων, να κλείσουν όλα τα hotspots, να μεταφερθούν οι αιτούντες άσυλο σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, και όχι σε “κέντρα φυλακές” και στη συνέχεια να τους δοθεί η ευκαιρία να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Να παρθούν μέτρα για την ολόπλευρη κοινωνική ένταξη των προσφύγων που θα παραμείνουν στη χώρα μας».

Ο Ελ. Βαγενάς σημείωσε τέλος πως ο καπιταλισμός, όχι μόνον έχει φάει τα ψωμιά του, δεν έχει τίποτα το θετικό να προσφέρει στους λαούς, αλλά είναι κι επικίνδυνος γιατί είναι νύχι – κρέας με τον πόλεμο. Απαιτείται σήμερα το εργατικό, λαϊκό κίνημα να δυναμώσει η πάλη για να βγει η χώρα μας από τα εγκληματικά ιμπεριαλιστικά σχέδια και οργανώσεις».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ( Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass