Β. ΤΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ:

Όλοι μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα για να κερδίσουμε τη μάχη!

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 17:04

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Συνέντευξη τύπου για τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού COVID 19 έδωσε ο Δήμος Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος ανέλυσε τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συνέστησε να δείξουμε όλοι την απαιτούμενη υπευθυνότητα. Ειδικότερα, όπως είπε: «Κλείσαμε όλες τις δομές του Δήμου όπου υπάρχει συγκέντρωση είτε ευπαθών ομάδων, είτε και γενικά συγκέντρωση πολλών ατόμων (ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, Παιδικοί σταθμοί, παιδικές βιβλιοθήκες, “Θεοδωρίδειο Κέντρο Ορίζοντες” κλπ). Τους χώρους αυτούς όπως και τα σχολεία τα οποία έκλεισαν με απόφαση του υπουργείου θα τους απολυμάνουμε. Επίσης θα απολυμάνουμε όλα τα δημοτικά κτίρια με προτεραιότητα τα κτίρια που εξυπηρετούν το κοινό, διαδικασία που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Θα πρέπει να τονίσω ότι πάντοτε ακολουθούμε τις οδηγίες και τις συστάσεις της πολιτείας και των αρμόδιων αρχών. Την προηγούμενη εβδομάδα με βάση και σχετική οδηγία που μας έστειλε το υφυπουργείο αθλητισμού απολυμάναμε τις αθλητικές δομές ευθύνης μας, ενώ πλέον αποφασίζουμε να κλείσουν δομές όπως το κολυμβητήριο, τα κλειστά γυμναστήρια, η αίθουσα βαρών. Σε ότι αφορά τους υπαίθριους αθλητικούς χώρους απευθύνουμε έκκληση να μην υπάρχει συνωστισμός και γενικότερα να μην συγκεντρώνονται πληθυσμοί άνω των 60 ατόμων. Φυσικά λάβαμε απόφαση για την αναστολή όλων των εκδηλώσεων (πολιτιστικών και αθλητικών) στις οποίες εμπλεκόμαστε. Θα ήθελα να τονίσω ότι είμαστε στη διαδικασία να συστήσουμε άτυπο συντονιστικό όργανο με τους αρμόδιους φορείς. Στόχος να συνεδριάζουμε τακτικά και να παρακολουθούμε την κατάσταση όπως καθημερινά διαμορφώνεται. Επίσης ανάλογα με τις εξελίξεις θα εξετάσουμε και την λήψη πρόσθετων μέτρων όπως για παράδειγμα η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών, το κλείσιμο παιδικών χαρών κλπ.

Και ως δήμαρχος θα ήθελα να ζητήσω από όλους να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα. Όπως όλα δείχνουν και όπως λένε οι ειδικοί, οι επόμενες δυο – τρεις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την εξάπλωση ή για τον περιορισμό του ιού».

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αριστ. Σπάνιας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Κόντος και η αντιδήμαρχος κ. Ουρ. Σούφλα..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass