Αρ. Σπάνιας: Να λειτουργήσουμε σωστά για το καλό όλων μας

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2020 21:50

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτ. Καραγιάννη)
«Ιδιαίτερα κρίσιμο» χαρακτήρισε το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορονοϊού που εμφανίστηκε και στη χώρα μας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. κ.κ. Αθηνά Παπανικολάου Αντιπρόεδρο, Θωμάς Σίμος Γραμματέας και Δημήτρης Παπούλιας.


Ειδικότερα, ο κ. Σπάνιας στην τοποθέτησή του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε γιατί έκλεισαν τα σχολεία, γιατί μειώνονται οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν το κοινό και είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό γιατί λέμε καθίστε στο σπίτι. Το σκεπτικό της διακοπής των μαθημάτων είναι να κλείσουμε μια πηγή σε πιθανό κρούσμα που θα μπορούσε να «τροφοδοτήσει» ολόκληρη τη χώρα. Κλείσαμε τα σχολεία όχι για να πάνε εκδρομή τα παιδιά, αλλά για να τα μαζέψουν οι γονείς στο σπίτι και να περιορίσουμε τα πιθανά κρούσματα. Επίσης παρατηρείται σε πλατείες και πάρκα φαινόμενο συνωστισμού μικρών παιδιών. Δεν μπορούμε να απαγορέψουμε τους περιπάτους αλλά πρέπει να αποφεύγεται η συνάθροιση ανθρώπων.Θέλουμε να επισημάνουμε στους πολίτες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες όταν αυτές κρίνονται αναγκαίες. Όταν μπορούμε να πάρουμε τηλέφωνο δεν θα πάμε στην υπηρεσία. Ήδη έχουμε νέα ωράρια και γίνεται για το γενικό καλό. Ένα μεγάλο ζήτημα είναι ο κόσμος που συγκεντρώνεται στις τράπεζες, στα σουπερμάρκετ και στα κέντρα αναψυχής. Δεν θέλουμε να κλείσει κάποια δομή αλλά θέλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Και οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους και οι πολίτες με την ατομική υγιεινή θα προστατέψουν από το να ληφθούν κι άλλα μέτρα. Το σύστημα υγείας είναι σε ετοιμότητα και οι συνάδελφοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Θέλουμε όμως την βοήθεια των πολιτών. Να αναλάβουν την προσωπική τους ευθύνη, να μείνουν στα σπίτια τους, να ενημερώνουν τον γιατρό τους για ό,τι τους συμβαίνει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass